Gjert Ingebrigtsen tiltalt for mishandling i nære relasjoner

2 weeks ago 17



Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna sine.

Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Publisert: 29.04.2024 08:38 | Oppdatert: 29.04.2024 08:58

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken.

– Den tidligere omtalte siktelsen for kroppskrenkelse er nå en del av tiltalen som gjelder mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

De resterende sakene politiet har etterforsket er henlagt. Sakene mot fem av de fornærmede henlagt på bevisets stilling, og én av sakene er henlagt på foreldelse.

– Årsaken til at de er henlagt på ulike koder, kan jeg ikke gå inn på nå, sier politiinspektøren i en pressemelding.

Uenig i fremstillingen

Ifølge Aftenpostens opplysninger er ikke hendelsen i tiltalen mot noen av de tre løpebrødrene, men et annet familiemedlem.

VG og NRK har fått opplyst det samme.

Ingebrigtsen er uenig i hendelsen som tiltalen er basert på, ifølge sin forsvarer John Christian Elden. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Vår klient ble i dag orientert om at han er tiltalt for mishandling i nære relasjoner ovenfor et av sine mindreårige barn i en avgrenset tidsperiode. Vi merker oss at saken nå har en helt annen karakter enn det den innledningsvis hadde, og at saken er henlagt for samtlige av de øvrige fornærmede, sier Elden til Aftenposten.

– Hva gjelder de henlagte sakene, er vi enige i at det ikke er bevismessig dekning for at Ingebrigtsen har gjort noe straffbart, sier han.

Siktet siden februar

Saken sprakk for alvor i oktober 2023 da de tre løperbrødrene Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen skrev en felles kronikk i VG der de beskrev egen oppvekst. I kronikken står det blant annet:

«Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen».

Politiet startet etterforskning som følge av kronikken, og i februar 2024 bekreftet politiet at de hadde siktet Gjert Ingebrigtsen for ett tilfelle av kroppskrenkelse.

NRK fikk advarsel fra familiemedlem

Løperfamilien Ingebrigtsen har fått en enorm oppmerksomhet. Mest på grunn av resultatene på banen, men også for dokumentarserien «Team Ingebrigtsen» om de tre utøverne og deres trenerfar som gikk i flere sesonger på NRK.

Ti måneder før siste sesong av serien ble sendt, fikk serieskaperne en advarsel fra et familiemedlem: «Dere skal tenke dere grundig om hvordan dere fremviser Gjert spesielt».

Read Entire Article