Har mottatt bombetrussel: – Litt skummelt

2 weeks ago 10Onsdag formiddag mottok Stortinget en bombetrussel. Det er tungt bevæpnet politi utenfor, og alle innganger og trafikken i området er sperret.

Stian Lysberg Solum / NTB

Væpnet politi utenfor Stortinget der alle innganger er stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon.

– Det er mottatt en bombetrussel som er rettet mot Stortinget, opplyser Gabriel Langfeldt, oppdragsleder politiet i Oslo til VG

NTBs reporter på Stortinget beskriver stemingen på innsiden av bygget som normal.

– PST er kjent med situasjonen. Vi jobber nå sammen med Oslo politidistrikt for å få avklart dette her, og vi bistår politiet ved behov, sier Eirik Veum, seniorrådgiver i PST.

Meldingen om trusselen kom midt under Stortingets spørretime. Litt etter 10.30 fikk publikum beskjed om å forlate salen, ifølge Dagbladet. Stortingets spontanspørretime går ellers som normalt, og blir strømmet på Stortingets nettsider.

Det er sendt en SMS fra administrasjonen til ansatte på Stortinget der de opplyser om situasjonen.

Kollektivtrafikken er også stanset i området og både bussen og trikken forbi Stortinget påvirkes.

– Trusselen påvirker trikken og bussen i Stortingsgata og Prinsens gate. Det er fire busslinjer og to trikkelinjer som berøres, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til ABC Nyheter.

– Litt skummelt

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V), stortingsrepresentant fra Agder, er blant dem som nå ikke kommer seg ut av Stortinget.

– Jeg skulle ut i et møte, men det ble det jo da ikke noe av. Vet jo ikke hvor lenge dette varer. Politiet er på plass, så jeg antar at de har kontroll på situasjonen, sier hun til Fædrelandsvennen.

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) er blant representantene fra Agder som nå er låst inne på Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hun sier at de på Venstres kontor forholder seg rolige og jobber som normalt.

– Det er jo litt skummelt. Vi har bare fått melding om at inngangen er sperret. Vi vet ikke noe mer vi som er her inne. Satser på at det går bra, sier hun.

Read Entire Article