Her får de den flotteste starten på påskeuka

1 month ago 14



Påskeværet:

Denne påska blir preget av skiftende vær over hele landet. Men særlig én landsdel kan glede seg litt ekstra.

 Frode Hoff / TV 2
STRÅLENDE I VEST: Finværet fortsetter på Vestlandet i morgen. Foto: Frode Hoff / TV 2

Publisert 24.03.2024 17:22

Søndag er det strålende vær og skikkelig påskestemning på Vestlandet. Og vestlendingene kan glede seg til nok en solrik dag i morgen:

– Det blir flott på Vestlandet mandag også. Midt-Norge ser også bra ut, men det kan komme enkelte byger, sier meteorolog Beate Tveita i StormGeo.

Lavtrykk brer seg nordover

Det strålende vestlandsværet varer imidlertid ikke lenge. Hele landet vil etter hvert merke et lavtrykk som nærmer seg fra sør.

– Allerede på tirsdag vil Vestlandet få litt skyer, og kanskje litt nedbør. Også på Østlandet og Sørlandet vil det bli grått med regn i lavlandet, og sludd og snø i høyereliggende strøk, sier Tveita.

Midt-Norge og Nord-Norge ser ut til å få oppholdsvær på tirsdag, med unntak av enkelte snøbyger som kan komme nord i Nordland og i Troms.

Hele landet får litt nedbør

Denne påska blir preget av skiftende vær over hele landet, noe som kan gjøre det vanskelig å planlegge.

– Onsdag og torsdag blir de mest skiftende dagene for Sør-Norge sin del, med gråvær og vind. Onsdagen blir gråest, med regn i både Sør-Norge og i Midt-Norge. I løpet av onsdagen blir det mildere, så da kan det bli regn i fjellet også noen steder. 

– I Nord-Norge er det bare Nordland som får bittelitt sludd og snø på onsdag, lenger nord får de ganske fint vær og en del sol i ytre strøk, sier meteorologen.

Torsdag ser det ut til at Østlandet fremdeles får litt regn, mens det blir opphold på Vestlandet og i Midt-Norge. Nedbøren brer seg nordover til Troms og Finnmark på torsdag, med litt sludd og snø i indre strøk. Da blir det imidlertid bedre i Nordland.

 Ingvild Gjerdsjø / TV 2
GRÅVÆR: Hele landet får litt nedbør i løpet av påska, ifølge meteorologen. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Fortsatt håp for siste halvdel

Meteorologen kan dessverre ikke love noe drømmevær denne påska.

– Det blir ikke de lange periodene med blå himmel over flere dager. Men vi får bra vær noen steder. Også i nord får man dager som blir veldig fine, men man må nok planlegge dag for dag, sier Beate Tveita i StormGeo.

 Erik Edland / TV2
FORTSATT HÅP: Det kan bli muligheter for utepils i påskehelga. Foto: Erik Edland / TV2

Men det er fortsatt håp for siste del av påska, ifølge meteorologen.

– Siste halvdel av påska kan fort bli bedre igjen. Det blir litt skiftende i midten av påska, men så kan det bli bedre i påskehelga. Men dette er fortsatt usikkert, sier Tveita.

Read Entire Article