Ingvild Kjerkol klager på vedtak om fusk

2 weeks ago 22



Den tidligere helseministerens mastergrad ble annullert på grunn av fusk. Nå klager Kjerkol inn vedtaket til nasjonal klagenemnd.

Konklusjonen om juks på masteroppgaven kostet Ingvild Kjerkol jobben som statsråd. Her forlater hun Statsministerens kontor. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Publisert: 02.05.2024 13:02

Ingvild Kjerkol måtte gå av som helseminister 12. april. Det skjedde etter at klagenemnda ved Nord universitet konkluderte med at hun hadde fusket på sin mastergrad, med forsett. Med vedtaket ble hennes mastergrad annullert.

Nå sier Kjerkol via sin advokat Marianne Klaussen til NTB at hun kommer til å anke.

– Sensorene foretok en forsvarlig vurdering i 2021 og har ikke gått utenfor de rettslige rammene de har som fagpersoner, skriver Kjerkols advokat.

– Sensurvedtaket de fattet, er derfor gyldig, og masteroppgaven skulle ikke vært annullert, skriver hun videre.

Kjerkol står fast ved at hun ikke mente å fuske.

– Vi har ikke hatt til hensikt å plagiere andres arbeid, nemnda har behandlet oss som andre studenter. Det er veldig vondt å ikke bli trodd, sa Kjerkol da hun gikk av.

Avgjørelsen om å annullere masteroppgaven hennes kan påklages til det nasjonale organet Felles klagenemnd.

Kjerkol velger å benytte seg av denne klagemuligheten, opplyser hennes advokat Marianne Klausen.

Kjerkol leverte den omtalte masteren til Nord Universitet 30. august 2021, sammen med en medstudent.

I slutten av januar i år meldte VG at de hadde funnet tekstdeler i helseministerens masteroppgave som var identisk med tekst i andre akademiske oppgaver, uten at det var kreditert.

Senere fant ulike medier flere eksempler på tekstlikhet. Det førte til at klagenemnda ved Nord universitet opprettet sak, og undersøkte om tekstlikhetene var å regne som juks, noe de konkluderte med at det var.

Read Entire Article