Kim Jong-un «prøvekjørte» ny stridsvogn

1 month ago 20



FIKK PRØVE SEG: Kim Jong-un sitter foran i stridsvognen på bilder som er publisert av statlige, nordkoreanske medier. Foto: KCNA/AFP

Bildene frigis samme dag som USA og Sør-Korea avslutter en felles militærøvelse.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
torsdag 14. mars kl. 04:06

På bilder som er publisert av det statlige, nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA kan man se Kim Jong-un sitt hode stikke opp foran i en stridsvogn.

– De kraftigste stridsvognene i verden, hevder den nordkoreanske lederen, som ifølge KCNA kjørte selv.

Prøvekjøringen skal ha skjedd under det som omtales som en treningskamp mellom ulike stridsvognbataljoner i Nord-Korea.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at stridsvognen ser ut til å være en oppgradert versjon av en stridsvogn som ble vist frem for første gang under en militærparade i oktober 2020.

Ifølge statlige KCNA kjørte stridsvognene rundt på tøft underlag og skjøt mot ulike mål, skriver AP. Foto: KCNA / Reuters /

Bildene er publisert torsdag morgen, samme dag som USA og Sør-Korea avslutter sin 11 dager lange felles militærøvelse Freedom Shield.

Ifølge nyhetsbyrået AP ses «treningskampen» i Nord-Korea på som et direkte svar på denne øvelsen. Kim Jong-un har tidligere omtalt naboens militærøvelser som «forberedelser til krig».

Ifølge statlige KCNA var Kim Jong-un svært fornøyd med det han fikk se.

– Han uttrykte at han var svær fornøyd over at den nye typen stridsvogn fikk demonstrert sin utmerkede slagkraft og bevegelse, og at den fikk vist frem sin fantastiske militære kapasitet for første gang, skriver de.

Read Entire Article