Kritiserer politiet etter dødsulykke

2 weeks ago 19



Eksplosjon på oppdrettsanlegg:

ÅLESUND (TV 2): Bistandsadvokat refser politiet og mener familien til offer for dødsulykke blir utsatt for en enorm belastning når de må vente så lenge på svar.

 Privat
MISTET LIVET: Perry Emil Johansen døde etter en eksplosjon på et oppdrettsanlegg i Storfjorden på Sunnmøre. Foto: Privat

Publisert 02.05.2024 08:36 Sist oppdatert 2 minutter siden

– Politietterforskning har fått altfor lav prioritet med tanke på at det var en så alvorlig ulykke. At det går så lang tid synes jeg er skammelig, sier Kristin Tranvåg Johansen.

Hun er mamma til Perry Emil Johansen (25) som døde etter en eksplosjon på et oppdrettsanlegg i Storfjorden på Sunnmøre sankthansaften i fjor.

 Arne Rovick  / TV 2
KRITISKE: Foreldrene Kristin Tranvåg Johansen og Per Oskar Johansen venter på at politiet skal bli ferdig med etterforskningen av ulykken hvor sønnen Perry Emil døde. Foto: Arne Rovick / TV 2

Arbeidstilsynet har konkludert med at oppdrettsselskapet Hofseth ikke hadde kunnskap om eksplosjonsfaren på anlegget i Liabygda, og mener de har brutt arbeidsmiljøloven på fem punkter.

Purret

Parallelt har politiet i Møre og Romsdal etterforsket saken, men bistandsadvokat Reidar Andresen er ikke fornøyd med fremdriften.

– De pårørende opplever at fremdriften til politiet har vært dårlig til tross for sakens alvorlighet og det tragiske utfallet. Inntrykket er at det ikke har vært satt på nok ressurser, og at fokuset ikke har vært tilstrekkelig på alvorlighetsgraden i saken. Det er en enorm belastning for familien å vente, sier Reidar Andresen til TV 2.

Politiet opplyser at det ble tatt avhør i initialfasen i juni i fjor. Men ifølge opplysninger TV 2 har fått, ble det ikke foretatt nye avhør i saken før i midten av februar.

Andresen har flere ganger purret på politiet.

 Arne Rovick / TV 2
BISTÅR FAMILIEN: Reidar Andresen er bistandsadvokat for familien til Perry Emil Johansen, som døde i ulykken på oppdrettsanlegget i juni i fjor. Foto: Arne Rovick / TV 2

– Forklaringen jeg har fått er at saken har blitt liggende på grunn av for lite folk. Politiet har lovet bedring, men så lang har dette uteblitt. Jeg purret første gang i høst og ble lovet at etterforskningen skulle være ferdig før jul. Nå er det snart mai, og det er ikke opplyst når saken er ferdig etterforsket, opplyser bistandsadvokat Andresen.

Politiet forstår

Politiet er forelagt kritikken fra bistandsadvokaten. De skriver i en epost til TV 2 at de har stor forståelse for at det er belastende for de pårørende at etterforskningen tar tid.

– Vi har flere alvorlige saker under etterforskning parallelt, og prioriterer etter beste evne innenfor tilgjengelige ressurser. Politiet vil gjennomføre de etterforskningsskritt som er nødvendig for at saken skal bli tilstrekkelig opplyst, opplyser Ole Ivar Nybø, avsnittsleder for etterforskning av miljø- og økonomisk kriminalitet i Møre og Romsdal politidistrikt.

Ifølge Nybø har bistandsadvokaten fått svar på sine henvendelser til politidistriktet i forbindelse med saken.

– Saken er fortsatt under etterforskning. Vi ønsker av den grunn ikke å gå i detalj med hensyn til innholdet i etterforskningen. Det har blitt gjennomført taktisk og teknisk etterforskning, og saken etterforskes bredt, svarer avsnittslederen i politiet.

Arbeidstilsynet opplyser til TV 2 at de har mulighet til å forfølge saken i forvaltningssporet hvis politietterforskningen ender med henleggelse.

Driftssjef Knut Eilert Røsvik i oppdrettsselskapet Hofseth ønsker ikke uttale seg om politietterforskningen.

Read Entire Article