Los Angeles-politiet skal fjerne Palestina-leiren

2 weeks ago 16



Onsdag måtte de skille demonstranter og motdemonstranter. Torsdag er Los Angeles-politiet klare til å fjerne Palestina-demonstrantene fra campus.

  • Bilde av Øystein David Johansen
torsdag 2. mai kl. 05:28
STERKT TILSTEDE: Los Angeles-politiet gjør seg klare for å fjerne demonstrantene. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB

Demonstrantene har fått beskjed om å forlate området etter at LA-politiet har erklært leiren som en ulovlig forsamling. Det skriver den lokale ABC-stasjonen ABC7 i Los Angeles.

Politiet har på seg hjelmer og visir. Bilder fra inne fra leiren viser en stor mengde masker og hjelmer for å gjøre seg klare for at politiet kommer.

Det skjer nøyaktig et døgn etter at LA-politiet måtte inn på campusområdet for å skille hissige demonstranter og motdemonstranter onsdag.

Politiinnsatsen fra gårsdagen har fått kritikk: LAPD kom til stedet tidlig, men tok lang tid før de grep inn til tross for at det var flere slosskamper og skyting med fyrverkeri inn mot området hvor Palestina-demonstrantene befant seg.

All undervisning på UCLA ble avlyst torsdag som følge av opptøyene. Guvernør Gavin Newsom har fordømt både volden og politiets passive innsats.

Kort tid før gårsdagens opptøyer i Los Angeles entret politiet i New York campus på eliteuniversitetet Columbia, hvor demonstranter hadde knust vinduer og tatt seg inn i et administrasjonsbygg.

Les også: CNN: 300 personer pågrepet i demonstrasjoner ved Columbia University

Read Entire Article