Los Angeles: Voldsomme sammenstøt på universitetet

2 weeks ago 18



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Los Angeles: Voldsomme sammenstøt på universitetet

    Protester ved universitetet i Los Angeles 1. mai.

    Protester ved universitetet i Los Angeles 1. mai. Foto: David Swanson / Reuters / NTB

    Politiet i Los Angeles har rykket ut for å stanse voldsomme sammenstøt mellom propalestinske og proisraelske demonstranter på universitetet Ucla.

    Spenningene ved universitetet har bygget seg opp over tid og begge sider har hatt protester på campusen de siste dagene. Likevel er det usikkerhet rundt hva som utløste volden akkurat nå.

    Studentavisen Bruin skriver at proisraelske demonstranter har forsøkt å rive ned den propalestinske teltleiren med makt.

    Ledelsen ved University of California (Ucla) ba

  • Los Angeles: Voldsomme sammenstøt på universitetet

    Protester ved universitetet i Los Angeles 1. mai.

    Protester ved universitetet i Los Angeles 1. mai. Foto: David Swanson / Reuters / NTB

    Politiet i Los Angeles har rykket ut for å stanse voldsomme sammenstøt mellom propalestinske og proisraelske demonstranter på universitetet Ucla.

    Spenningene ved universitetet har bygget seg opp over tid og begge sider har hatt protester på campusen de siste dagene. Likevel er det usikkerhet rundt hva som utløste volden akkurat nå.

    Studentavisen Bruin skriver at proisraelske demonstranter har forsøkt å rive ned den propalestinske teltleiren med makt.

    Ledelsen ved University of California (Ucla) ba

  • To menn siktet for å ha smuglet mann i bagasjerom

    To tyske statsborgere er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha smuglet en mann i bagasjerommet på bilen deres.

    Etter at politiet kom over mannen, ble de kjent med at han ikke hadde lovlig opphold i Norge. Han sa at han hadde betalt de to unge tyskerne 3000 euro, drøyt 35.000 kroner, for å smugle ham inn i landet, skriver avisa Kristiansand.

    De hadde kjørt med mannen i bagasjerommet fra Tyskland til Norge. Varetektsfengslingen er begrunnet med frykten for at de to skal forlate landet, da de er bosatt i Tyskland og ikke har noen tilknytning til Norge.

  • To barnehagebarn i Hønefoss har fått meslinger – FHI varslet

    Det er blitt påvist to tilfeller av den svært smittsomme sykdommen meslinger i en barnehage i Ringerike kommune. Folkehelseinstituttet (FHI) er varslet.

    Ringerikes Blad meldte om meslingtilfellene mandag, og barnehagen skal ha blitt varslet fredag.

    Barn og ansatte som ikke var vaksinert mot viruset, fikk da tilbud om å vaksinere seg. Kommunen følger med på situasjonen, men anser den som under kontroll.

    Viruset er på fremmarsj i Europa, og ble påvist i Sverige i mars.

  • Mann dømt til fengsel for drapsforsøk på fraseparert kone i Oslo

    En mann i 50-årene er i Oslo tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk på sin fraseparerte kone i Oslo i august i fjor.

    Ifølge dommen fra Oslo tingrett stakk mannen henne flere ganger med en kjøkkenkniv mot brystet.

    Mannen lyktes ikke å ta livet av kvinnen fordi hun gjorde kraftig motstand og fordi det kom andre personer til leiligheten, ifølge dommen.

    Mannen har erkjent de faktiske forholdene, men har forklart at han ikke husket handlingene han var tiltalt for.

    Han må også betale kvinnen til sammen 387.000 kroner i oppreisning og erstatning.

  • Motorvei har kollapset sør i Kina – minst 19 omkomne

    Minst 19 mennesker mistet livet da deler av en motorvei kollapset i Guangdong-provinsen sør i Kina, melder kinesiske medier.

    – Hendelsen førte til at i alt 18 kjøretøy ble rammet, og den involverte 49 mennesker, hvorav 19 er bekreftet døde, melder den kinesiske statskanalen CCTV.

    Ytterligere 30 personer får behandling på sykehus.

    Ulykken skjedde natt til onsdag lokal tid. En 18 meter lang veistrekning på i alt 184 kvadratmeter har rast sammen, ifølge CCTV.

    Motorveien som kollapset, ligger i nærheten av byen Meizhou. Det har den siste tiden vært kraftig regnvær i området.

    Bilder i sosiale medier viser at motorveien går langs en åsrygg. En av veibanene har rast delvis sammen, og man kan også se ødelagte biler som ser ut til å ha falt ned fra den ødelagte veibanen.

    Om lag 500 redningsarbeidere skal ha rykket ut etter ulykken.

  • Enighet i kommuneoppgjøret

    Kommunenes organisasjon KS og arbeidstagerne i LO, Unio og YS er enige om et sentralt tillegg på 5,2 prosent, på linje med frontfaget. Det sentrale kommuneoppgjøret gjelder ikke Oslo kommune.

    Det betyr en lønnsøkning på minst 22.000 kroner for kommunalt ansatte.

    – Det har vært krevende, men konstruktive forhandlinger for å klare å forene svært ulike krav. Resultatet gir alle grupper i kommunesektoren reallønnsvekst, med god lønnsutvikling for både lavtlønte og ikke minst utdanningspersonell, sier arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS.

    I natt valgte Akademikerne å bryte det sentrale oppgjøret, så deres oppgjør med KS går nå til megling.

  • Åtte mistet livet i trafikken i april

     Heiko Junge / NTB

    I årets fire første måneder har 29 liv gått tapt i trafikken. Dette er sju flere enn i fjor, men på samme nivå som året før pandemien. Det viser foreløpige tall fra Statens vegvesen. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: Heiko Junge / NTB

    Åtte personer døde i trafikken her i landet i april. Det er én mindre enn i samme måned i fjor.

    I årets fire første måneder har 29 liv gått tapt i trafikken. Dette er sju flere enn i fjor, men på samme nivå som året før pandemien.

    Av de åtte som omkom i trafikken i april, døde tre i Buskerud, og én person i hvert av fylkene Akershus, Agder, Møre og Romsdal, Vestland og Innlandet, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen.

  • Politiet ber om tips etter blokkbrann

    Natt til mandag ble 14 personer evakuert etter at det brant det i en boligblokk i Bergen. Politiet ber nå om tips i saken.

    Blokken med 15 leiligheter ligger i Birkelundsbakken på Natland. Det begynte å brenne sent mandag kveld.

    Politiet ønsker å høre fra alle som har observasjoner. Det gjelder både om brannutviklingen og eventuelle personer eller kjøretøy de har sett i området.

    Politiet legger til at det ikke er avklart om det har skjedd noe straffbart.

  • Akademikerne: Brudd i forhandlingene

     Heiko Junge / NTB

    Tonje Leborg, leder i Akademikerne, sier de har krevd et godt økonomisk oppgjør og lokal lønnsdannelse for sine lektorer. Natt til onsdag brøt de forhandlingene i kommunesektoren. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: Heiko Junge / NTB

    Akademikerne brøt forhandlingene i kommunesektoren natt til onsdag, omkring fire timer etter fristen ved midnatt. Partene møtes nå hos Riksmekleren.

    Akademikerne forhandler lønn sentralt for omkring 6000 lektorer. De andre medlemmene i kommunesektoren, rundt 22.000, forhandler sin lønn kollektivt og lokalt i kommunene etter det sentrale oppgjøret.

    Akademikerne sier det er en rekrutteringskrise i skolen og at det de siste årene har vært stor nedgang i søkertallene til lærerutdanningene. I videregående skole er så mange som 20 prosent av de som underviser, ukvalifiserte.

    Oppgjøret går nå til megling med frist den 23. mai klokken 24.

  • Unntakstilstand i deler av Ecuador

     Dolores Ochoa / AP / NTB

    Daniel Noboa tiltrådte som president i november. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB

    Ecuadors president Daniel Noboa har erklært unntakstilstand i fem provinser ved kysten av landet. Grunnen oppgis å være interne væpnede konflikter.

    Noboa ble innsatt i november, etter å ha lovet å snu en utvikling som har ført med seg drap og annen kriminalitet.

    Unntakstilstanden gjelder i 60 dager.

    Politiet og militæret skal være utplassert i provinsene på grunn av «behovet for å utføre taktiske kampoperasjoner mot organiserte væpnede grupper», ifølge forordningen.

  • Over 50 skadd i kollisjon i Los Angeles

     KABC via AP / NTB

    Kollisjonen skjedde langs Exposition Boulevard i Los Angeles tirsdag. Foto: Foto: KABC via AP / NTB Foto: Foto: KABC via AP / NTB

    55 personer ble skadd, to av dem alvorlig, da en bybane og en buss kolliderte i den amerikanske storbyen Los Angeles.

    Ulykken skjedde rett før klokka 12 tirsdag langs Exposition Boulevard, nær University of Southern California og Natural History Museum, ifølge brannvesenet i Los Angeles.

    Ifølge talsperson Dave Sotero i LA Metro krysset bussen sporet til linje E på byens metrotjeneste.

    I bussen var det kun sjåføren og én passasjer, og det er disse som er mest alvorlig skadd. Bybanen hadde over 150 passasjerer.

  • Politiet har stanset flere «streetmeets» på Østlandet

    Politiet har stanset flere såkalte streetmeets, der det arrangeres kappkjøring, i Follo. Natt til onsdag ble en motorsykkel målt til 177 km/t i Ullensaker.

    Blant annet grep politiet inn mot et treff på E6 ved Støkken i Vestby, opplyser Øst politidistrikt til VG. Der ble all trafikk stoppet av kappkjørerne.

    – De forstyrrer all annen trafikk, så ble det gjennomført kappkjøring. Det er helt forkastelig. En høyhastighetsvei skal ikke brukes som racerbane, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas.

    Selv om

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article