Manches­ter United kommer til Norge

1 month ago 25



15. juli møter den engelske storklubben Rosenborg på Lerkendal – i en kamp som sendes eksklusivt på VG+ Sport. United-stjernen Diogo Dalot sier han ble tatt på sengen av den norske støtten klubben får.

GET IN: Diogo Dalot (helt til høyre) feirer Manchester Uniteds 2–2-scoring mot Liverpool. Foto: Molly Darlington / Reuters / NTB

– Jeg har vært der et par ganger med klubben, og det er alltid spesielt å dra dit. Vi blir alltid godt tatt imot av fansen. Det var litt overraskende første gangen – det var veldig mange fans, og det forventet jeg ikke, sier han til VG.

I dette intervjuet snakker han om kjærligheten norske fans viser for «de røde djevlene». Og Dalot, han gleder seg til et norsk gjensyn.

– Du kan se kjærligheten de har ikke bare for klubben, men også for de enkelt spillerne.

Slik så det ut da Dalot og Manchester United var i Norge i 2019:

Manchester United har vært i Norge ved flere anledninger, men Rosenborg er det svært lenge siden laget har møtt. Ifølge United.no vant de røde 8–0 på Lerkendal i 1977 og 3–1 i 1992.

– Vi har en enorm fanskare i Norge, og ser frem til å både møte dem igjen og bygge videre på det sterke forholdet oss imellom. Det er 32 år siden de to mestvinnende klubbene i England og Norge møttes, så dette blir en unik opplevelse for svært mange fotballfans, sier Manchester Uniteds sportsdirektør John Murtough i en pressemelding fra det norske selskapet Scandsports, som også har arrangert flere av de siste årenes treningskamper med utenlandske lag i Norge.

– Vi er en klubb med ambisjoner om å konkurrere nasjonalt så vel som internasjonalt. Det er derfor en fin og lærerik mulighet for spillerne våre å teste seg mot internasjonal motstand, sier Rosenborg-trener Alfred Johansson.

Til VG sier Diogo Dalot at det er spesielt å kunne besøke supporterne der de er til vanlig, siden ikke alle har mulighet til å fly over til Storbritannia støtt og stadig.

Og det er mange norske fans med hjertet i den rød delen av Manchester.

– Det er et godt tegn. Det viser at vi har gjort noe rett opp gjennom, og jeg håper det forblir slik i lang, lang tid, sier Dalot.

En liten kuriosa er at Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb i opptellingen mai 2023 hadde 45.942 betalende medlemmer.

Det største politiske partiet ved kommune- og fylkestingsvalget i 2023, Høyre, rundet til sammenligning 30.000 i fjor sommer. Arbeiderpartiet hadde 49.042 betalende medlemmer ved opptellingen i fjor.

PS: I tillegg til Rosenborg, skal Manchester United møte Liverpool, Arsenal, Real Betis og Glasgow Rangers i løpet av sommeren. Alle kampene ser du som abonnent på VG+ Sport.

Dalot ler av sammenligningen.

– Det viser at vi kunne vært et sterkt politisk parti! Nei da, jeg vet ikke. Det viser den kjærligheten de har for laget.

– Så Diogo for statsminister ved det neste norske stortingsvalget?

– Kanskje ikke Diogo, men vi kunne hatt noen andre spillere, ja, spøker backen.

Read Entire Article