Mann alvorlig skadet etter skudd – gjerningsperson på frifot

1 week ago 12



En mann er alvorlig skadet etter å ha blitt skutt på Grønland i Oslo sentrum natt til søndag. Minst én gjerningsperson er fortsatt på frifot.

Politiet fikk ved 3-tiden i natt telefoner om at skudd ble avfyrt i Oslo. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Publisert: 28.04.2024 06:50

– Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet og er blitt sendt til sykehuset. Han betegnes som alvorlig skadet, sier innsatsleder Annika Engebretsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk litt etter klokken 3 flere telefoner om skudd i området. Da de ankom stedet, fant de den skadede mannen inne i en kebabrestaurant ved Grønland torg. Han var bevisst da politiet fant ham.

Ifølge vitner har skuddene trolig kommet utenfra og inn mot den skadede mannen. Både ansatte og kunder befant seg i restauranten da skuddene ble avfyrt.

Politiet har satt inn store ressurser på Grønland i Oslo etter at en mann ble funnet skutt. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Politiet: Trolig ikke tilfeldig

Ingen er så langt pågrepet, og politiet har heller ingen konkrete mistenkte på blokken. De utelukker heller ikke at det kan ha vært flere gjerningspersoner.

Politiet mistenker at den skadede mannen ikke er et tilfeldig offer.

– Slik vi ser det, er det mest sannsynlig er en relasjon mellom partene, sier Engebretsen, uten å ville gå inn i detaljer.

Beslag på stedet

På stedet har politiet tatt beslag i flere gjenstander, men ønsker ikke å svare på om det er blitt funnet et våpen. Det har også blitt gjort søk med i området med hundepatruljer.

Det skal ha vært flere vitner til stede, både inne i restauranten og i området rundt. Politiet har startet avhør av disse personene.

Den fornærmede er imidlertid ikke avhørt ennå.

Read Entire Article