Oppvaskmøte i Vålerenga: Jonsson irettesatt

2 weeks ago 15



Vålerengas daglige leder har informert styret og har hatt oppvaskmøte med Joacim Jonsson. Sportssjefens uttskjelling av utviste Mees Rijks vekker reaksjoner.

 Joacim Jonsson sammen med Vålerenga-trenerne Geir Bakke og Petter Myhre lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 22.04.2024 13:14 | Oppdatert: 22.04.2024 13:26

– Tid, sted og formen for offentlig kritikk av egen spiller på den måten er feil og dårlig håndtert. Jokke har beklaget overfor spillergruppa og i media. Det er bra og nødvendig. Jeg har hatt møte med Jokke og han har fått en irettesettelse, sier daglig leder Svein Graff til VG.

Det var i et pauseintervju Jonsson sa følgende til TV 2 under Oslo-derbyet mot Lyn lørdag.

– Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Det finnes ingen unnskyldninger. Du setter lagkameratene i en helvetes situasjon.

Mandag kommer Graff og Jonsson ut av et møterom på Intility Arena for å møte VG ute på tribunen i vårsolen.

 Daglig leder Svein Graff og sportsjef Joacim Jonsson i Vålerenga. Foto: Jostein Overvik

– Vi har hatt en god prat og snakket oss gjennom saken. Vi er begge to enige om at formen for kritikk ble i tøffeste laget. Vi får sette det på kontoen for at det kokte både på banen og i pausen, sier Graff.

Han avviser at saken får ytterligere konsekvenser for Jonsson.

– Dette ble en stor sak. Det må jeg bare tåle og takle. Jeg har ingen problemer med å skjønne at dette jeg er blitt irettesatt. Det respekter jeg fullt ut, sier Jonsson til VG.

Reaksjonene har vært mange etter lødagens kamp. Vålerenga-kjenneren Morten Pedersen mener sportssjefen bør gå.

«Joacim Jonssons offentlige utskjelling av Mees Rijks er de facto som en oppsigelse å regne», kommenterer Pedersen i Nettavisen.

«Det er mange uskrevne regler i fotballen, og en av dem handler om alltid å beskytte egne spillere, uansett dumskap i kampens hete. Enhver oppvask skal foregå i garderoben. Uten unntak» skriver den mangeårige sportsjournalisten.

– Jeg tror Morten Pedersen aldri har vært noe glad i meg noen gang. Det er jeg ikke veldig overrasket over, svarer Joacim Jonsson.

Flere andre har også reagert. Tidligere Start-spilleren Jon Hodnemyr skrev følgende på X etter kampen:

– Vi er enige om at vi må lære av dette og ikke gå slik ut mot en spiller. Det skal være rake pucker og høut under taket i Vålerenga, men dette ble for sterk offentlig kritikk mot en ung spiller, sier Svein Graff.

Mees Rijk trente med laget mandag formiddag, men Vålerenga valgt å skjerme 21-åringen fra Amsterdam. VG fikk ikke intervjue ham.

Read Entire Article