Politiet gjør flere forsøk på å bryte opp Gaza-protest i Los Angeles

2 weeks ago 19



Store politistyrker prøver å bryte opp en Gaza-demonstrasjon på University of California Los Angeles (UCLA). De møter sterk motstand hos demonstrantene.

1 av 4Foto: Ethan Swope / AP / NTB

Publisert: 02.05.2024 12:56

Natt til torsdag lokal tid (ni timer bak Norge) gjør politiet nok et forsøk på å bryte ned barrikadene rundt teltleiren som demonstrantene har satt opp. Lyden av sjokkgranater – som eksploderer med blendende lys – kunne høres da politiet rykket inn.

Hundrevis av mennesker har samlet seg på universitetsområdet. I tillegg til demonstrantene i teltleiren er det nå mange støttespillere samlet rundt omkring.

Med store høyttalere fikk demonstrantene onsdag kveld beskjed om at alle som motsetter seg politiets påbud, kan bli pågrepet. Demonstrantene ropte tilbake at de ikke har planer om å forlate stedet.

Kort tid før klokka 2 forsøkte politiet å rykke inn, før mange titall demonstranter tvang politiet til å trekke seg tilbake. Noen kastet vannflasker og andre gjenstander. Om lag en time senere kom opprørspolitiet tilbake, og sto bare meter fra demonstrantene.

På Columbia-universitetet i New York, som har vært sentrum for Gaza-protestene, har universitetsledelsen besluttet å stenge universitetsområdet og gå over til digital undervisning resten av semesteret, ifølge NBC News. Onsdag tok politiet seg inn i bygningen som studentene hadde okkupert.

Read Entire Article