Rundt 100 turister flomfaste i kenyansk reservat

2 weeks ago 12



En flomrammet leir i Masai Mara-reservatet i Kenya. Rundt 100 turister er strandet der som følge av flommene som har rammet Kenya og deler av det østlige Afrika. Foto: Bobby Neptune / AP / NTB

Rundt 100 turister er strandet på grunn av flom i det kjente naturreservatet Masai Mara i Kenya etter tunge regnbyger, ifølge lokale myndigheter.

onsdag 1. mai kl. 16:37

Voldsomt regn, forsterket av værfenomenet El Niño, har herjet i det østafrikanske landet. Veier, broer og annen infrastruktur er blitt ødelagt.

«Rundt 100 eller flere turister» er strandet i flere titalls hytter og leirer som følge av regnet, sier tjenestemannen Stephen Nakola i Narok fylke.

– Det er det foreløpige tallet nå, fordi noen av leirene er utilgjengelige, sier han videre.

Verdensberømte Masai Mara sørvest i Kenya er en turistmagnet. Reservatet har et rikt dyreliv med de såkalt fem store – løver, elefanter, neshorn, leoparder og bøfler, og også sjiraffer, flodhester og geparder.

Kenyansk Røde Kors sier at de har reddet 61 mennesker ut fra leirene, mer enn halvparten av dem via lufta.

Til sammen har 179 mennesker dødd i Kenya som følge av flom siden mars, ifølge myndighetene. Flommen er gjort verre av El Niño, et vanlig, tilbakevendende værfenomen med globale temperaturøkninger. Det fører til tørke i noen deler av verden og tunge regnbyger i andre.

Publisert: 01.05.24 kl. 16:37Oppdatert: 01.05.24 kl. 16:37

Relaterte emner

Read Entire Article