Russland innrømmer for første gang: – Vi er i krig 

1 month ago 19



Russland hevder at det er Vestens bidrag til Ukraina som førte landet ut i krig.

 Sputnik/Sergei Bobylev/Pool via REUTERS
PUTIN-TALSMANN: Dmitrij Peskov har endret hva han kaller den «militære spesialeoperasjonen» i Ukraina. Foto: Sputnik/Sergei Bobylev/Pool via REUTERS

Publisert 22.03.2024 10:34 Sist oppdatert 5 minutter siden

– Vi er i krig, sier pressetalsperson Dmitrij Peskov for Russlands president Vladimir Putin, ifølge det statlige ukebladet Argumenty i Fakty.

Det statskontrollerte nyhetsbyrået Tass har gjengitt uttalelsen.

Dette er den tydeligste innrømmelsen fra russiske myndigheter over at landet er i krig siden de invaderte Ukraina for litt over to år siden. 

Frem til nå har Russland insistert på å kalle angrepskrigen for en «militær spesialoperasjon», og innbyggere som kaller den noe annet, blir straffeforfulgt.

Russland har tidligere anklaget Vesten for å føre krig mot dem. Det gjenar Peskov nå og gir som grunnlag for at landet er i krig. 

– Ja, det begynte med en militær spesialoperasjon, sier han, og fortsetter:

– Men så fort denne gruppen ble opprettet, da det kollektive Vesten ble en deltaker på Ukrainas side, så ble dette en krig for oss. Jeg er overbevist om dette, og alle andre bør forstå det samme, for sin interne mobilisering.

Peskov hevder også at russiske myndigheter trenger fullt ut å frigjøre sine «nye regioner» for å trygge innbyggere der, skriver nyhetsbyrået NTB.

Han viser til de fire ukrainske regionene i sørøst som Russland i 2022 annekterte og proklamerte som russisk område.

Regjeringen i Kyiv sier at annekteringen er en ulovlig tilraning av territorium og at kampene ikke vil ta slutt før alle russiske soldater er fordrevet fra ukrainsk område.

Read Entire Article