Tidligere skoleansatt skal ha forgrepet seg på over 250 barn på nett

2 weeks ago 16



«Ta den i munnen». «Slikk med tunga». «Skal vi runke sammen?»

Voksne ord og uttrykk preger den 25 sider lange tiltalebeslutninga undertegnet statsadvokatene i Nordland. I dag skal hvert ord leses opp i Salten og Lofoten tingrett.

Et hundretalls identifiserte og uidentifiserte barn har status som fornærmet i saken som regnes som en av Norgeshistoriens største overgrepssaker på nett.

I dag starter rettssaken mot en mann i 50-årene. Selv erkjenner han straffskyld. Påtalemyndigheten på sin side vurderer å be om forvaring.

Han skal ha fått barna til å utføre seksuelle handlinger mot seg selv og andre barn på det nå nedlagte nettstedet Omegle. Samtidig var han ansatt på en skole i Nordland.

Selv tok han opptak av overgrepene. Totalt er det 447 egenproduserte videoer med en spilletid på 48 timer og 39 minutter.

Ifølge tiltalen er barna mellom 6 og 14 år.

En overvekt av de fornærmede er unge gutter.

I flere av sakene skal mannen ha truet med å legge ut opptakene hvis barna ikke gjorde som han sa.

– Du blir en hit på YouTube, skal mannen ha skrevet til ei 12 år gammel jente etter at hun nektet å gjøre som han sa.

Ifølge politiet er dette en av Norgeshistoriens største overgrepssaker på nett. Strafferammen er 21 års fengsel, og det kan bli lagt ned påstand om forvaring.

I tillegg til det han selv skal ha produsert, skal mannen ha oppbevart 21 videoer med en spilletid på 2 timer og 9 minutt, samt 1817 overgrepsbilder av barn.

PC-skjerm vise nettstedet Omegle, med hender som skriver på et tastatur i forgrunnen.

Mannen skal ha vært svært aktiv på nettstedet Omegle. Nettstedet ble lagt ned i 2023.

Foto: Alexander Karlsen / NRK

Dømt til forvaring

De siste årene har det vært en rekke rettssaker mot personer som har forgrepet seg på barn på internett. I desember ble en mann dømt til 15 års forvaring for nettovergrep mot 52 barn.

I 2019 ble en mann dømt til 13,5 års fengsel for nettovergrep mot 256 barn.

I år kom en rapport hvor politietterforskere, terapeuter og overgripere selv forklarer hva som skjer – og hvorfor. Rapporten er laget i et samarbeid mellom Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og Velferdsinstituttet Nova ved Oslo Met.

Forskerne har laget en typologi over hvem som begår digitale seksuelle overgrep mot barn. Dette er de sju «typene»:

Publisert 29.04.2024, kl. 07.52

Read Entire Article