Trippeldrapet i Ål: Politiet har en teori om drapsmotiv

2 weeks ago 19



Politiet venter spent på rapporten som skal svare på om drapsofrene var dopet ned. Samtidig har de en oppfatning av et mulig drapsmotiv.

 Privat
DREPT: Signe Slaatten (18), Ingunn Slaatten (53) og Sander Slaatten (22) ble skutt i sitt eget hjem på Torpo natt til lørdag 23. mars. Foto: Privat

Publisert 22.04.2024 22:40

– Vi er i sluttfasen av etterforskningen, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Vest politidistrikt til TV 2.

Det har gått en måned siden trippeldrapene som rystet Norge og den lille bygda Torpo i Ål kommune.

Politiet mener at Arne Slaatten (59) skjøt og drepte kona Ingunn (53), deres to barn Sander (22) og Signe (18) og deretter seg selv. Fremdeles står de etterlatte uten gode svar på hvorfor han drepte dem.

Får svar når som helst

En sentral hypotese som politiet har, er at de tre kan ha blitt dopet før de ble drept. Årsaken er at de ikke virker å ha våknet i løpet av hendelsen, mener politiet.

 Privat
SIKTET: Politiet er sikre på at Arne Slaatten (59) drepte både kona og barna sine. Foto: Privat

Politiet har blant annet fått tilgang til overvåkningsbilder som viser den siktede 59-åringen på Boots apotek få timer før drapene.

TV 2 er kjent med at politiet har undersøkt kjøpene på apoteket opp mot andre opplysninger i saken, uten at det har gitt noen klare svar.

 Jonas Been Henriksen / TV 2
TALSPERSON: Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen leder etterforskningen. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Rutinemessig ba politiet om at det ble tatt blodprøver av alle fire. De venter ennå på svar på de toksikologiske analysene. 

Toksikologiske analyser inkluderer i hovedsak de vanligste rusgivende stoffene og et utvalg legemidler. I de fleste saker utføres det rutinemessig analyse av omtrent 600 stoffer.

– Vi regner med å få disse svarene når som helst, altså innen kort tid, sier Svane Mathiassen mandag.

 Terje Pedersen / NTB
BEGRAVELSE: Ingunn Slaatten (53), Sander Slaatten (22) og Signe Slaatten (18) ble bisatt 9. april fra Ål kirke. Foto: Terje Pedersen / NTB

I tillegg venter politiet på den endelige obduksjonsrapporten og på svar på de våpentekniske undersøkelsene som Kripos gjennomfører.

Har en formening

Parallelt har politiet brukt tid på å gjennomgå alle beslagene i saken, deriblant telefoner og datamaskiner som er beslaglagt i boligen.

– Vi har innhentet mye materiale og sitter med mye informasjon. I det materialet som vi har, er det opplysninger som kan gi oss et bilde av hva som er årsaken eller årsakene til dette. Vi begynner å få en oppfatning av hva vi mener er det bakenforliggende, sier Svane Mathiassen.

– Og hva er det?

– Jeg vil ikke gå inn i hva det er eller gradere hvor sterk den oppfatningen som vi har, er, sier hun.

 Jonas Been Henriksen / TV 2
ENDEVENDT: En politimann hentet søpla utenfor familiens bolig dagen etter drapene. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Samtidig er politiadvokaten tydelig på at de nok aldri vil få alle svarene i saken.

– Vi vil nok aldri få et helt klart svar, for vi får ikke en forklaring fra gjerningspersonen. Da kan man i beste fall bare anta hvorfor noe har skjedd, og det blir fort til spekulasjoner, særlig om de bakenforliggende årsakene fremstår sammensatte.

Read Entire Article