Ukrainas største demning skal være truffet i russiske angrep

1 month ago 20



Russland har natt til fredag angrepet Ukraina med nesten 90 raketter, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

 Alina Smutko / Reuters
SØKER TILFLUKT: Folk i den ukrainske hovedstaden Kyiv gjemte seg på T-banen da luftvernsirenene gikk fredag morgen. Foto: Alina Smutko / Reuters

Publisert 22.03.2024 08:05 Sist oppdatert 5 minutter siden

Det statlige vannkraftselskapet i Ukraina sier fredag morgen at den største demningen i landet, DniproHES i Zaporizjzja, er truffet. Demningen forsyner storbyen Kharkiv med strøm. 

De opplyser imidlertid at demningen ikke skal stå i fare for å briste. 

Det russiske angrepet natt til fredag er det største så langt i krigen mot landets energianlegg, ifølge energiselskapet.

Ifølge landets president Volodymyr Zelenskyj besto angrepet av 90 raketter og 60 droner. 

– Verden ser målene til russiske terrorister klart og tydelig: kraftverk og kraftlinjer, en demning, vanlige boligbygg, til og med en elektrisk buss, skriver presidenten på meldingstjenesten Telegram.

Ukrainske medier melder at det i løpet av torsdag kveld og fredag natt har vært eksplosjoner i flere områder i landet, inkludert Kharkiv, Dnipro, Odesa, og de to vestlige byene Lviv og Ivano-Frankivsk.

Ikke-verifiserte bilder i sosiale medier viser store flammer og røyk fra demningen i Zaporizjzja.

– Det er for øyeblikket en brann på stasjonen. Nødetater og energiarbeidere jobber på stedet for å håndtere konsekvensene av flere angrep, heter det i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået Reuters. 

Politiet i regionen sier ifølge avisen Kyiv Independent at trafikken på veien over demningen er blokkert etter angrepet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Read Entire Article