Utsatt for absurd rykteflom

2 weeks ago 17



Det skjedde med Michelle Obama, Brigitte Macron og Hillary Clinton. Nå rammer rykter om sex, kjønn og narkotika statsminister-ektefelle Begona Gomez (49) i Spania.

 Nacho Doce/Reuters/NTB
RYKTEFLOM: Spanias president ble opprørt da kona Begona Gomez ble beskyldt for korrupsjon. Hun har også blitt utsatt for absurde rykter om kjønn, sex og dop. Foto: Nacho Doce/Reuters/NTB

Publisert 29.04.2024 12:03

Sist uke slapp statsminister Pedro Sanchez en politisk bombe i Spania.  

– Når vi har nådd dette punktet, stiller jeg meg spørsmålet; er alt verdt det. Jeg vet ærlig talt ikke, skrev statsministeren i et langt brev han offentliggjorde på «X». 

Sanchez skal ikke ha rådført seg med rådgiverne sine før han skrev brevet. Han varslet at han tok en fem dager lang pause fra offentligheten. Mandag ga han beskjed om han fortsetter som statsminister. 

 Pierre-Philippe Marcou/AFP/NTB
PAUSE: Pedro Sanchez annonserte en fem dager lang pause, etter anklager mot ektefellen. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/NTB

Noe av bakteppet for statsministeren opprørte brev er rykter, som involverer ektefellen hans. Samtidig er han blitt kalt terrorist-sympatisør og forræder av politiske motstandere. 

Bygget på fake news 

Det som fikk det til å renne over for Pedro Sanchez var nye påstander om at ektefellen Begona Gomez. Hun ble anklaget for å ha utnyttet posisjonen sin til å skaffe bedrifter penger og fordeler.  

Anklagene kom fra organisasjonen Manos Limpias, på norsk Rene Hender. Gruppen jobber mot korrupsjon, og lederen Miguel Bernard har tette bånd til ytre høyre i Spania. 

Det er innledet en foreløpig etterforskning for korrupsjon mot Gomez. Påtalemyndigheten i Madrid har bedt en dommer stoppe etterforskningen, fordi selv anti-korrupsjons-gruppen innrømmer at den kan være bygget på «fake news». Lederen av gruppa er tidligere dømt for utpressing av bedrifter,  men ble senere frikjent på grunn av mangel på bevis. 

Sanchez insisterer at kona er uskyldig og beskylder åpent the konservative PP og ytre-partiet Vox om å samarbeide for å ramme ham. 

Han sier politiske motstandere agriper ektefellen hans, for å for ham til å «kollapse personlig og politisk». 

 Emilio Morenatt/AP/NTB
FORTSETTER: Spanias statsminister Pedro Sanhez fortsetter som statsminister, annonserte han mandag. Foto: Emilio Morenatt/AP/NTB

Hillary, Brigitte og Michelle 

Gomez og Sanchez har vært sammen i over 20 år. De har to døtre.  Hun er ofte diskret tilstede ved mannens side. Hun har studert markedsføring og bedriftsøkonomi. Gomez har jobbet som konsulent for bedrifter og med pengeinnsamling for organisasjoner. 

Dette er imidlertid ikke første gang at rykter rammer politikere og ektefellene deres. 

I valgkampen i 2016 ble det spredd absurde rykter om Hillary og Bill Clinton på nettet, kalt Pizzagate. Det endte med at en 28 år gammel mann gikk inn på en pizzarestaurant i Washington med et automatvåpen, fordi han hadde hørt at restauranten drev en pedofili-ring i kjelleren ved hjelp av ekteparet Clinton. 

Michelle Obama ble også rammet av rykter om at hun var født som mann. Det samme har rammet den franske presidentens ektefelle, Brigitte Macron. Ryktene om fru Macron har svirret i flere år, og til slutt måtte både hennes ektemann og datter gå ut og dementere opplysningene. De skulle stamme fra en Youtube-kanal. 

 John Sibley Reuters/Pool/NTB
MÅTTE DEMENTERE: Ryktene om at kona Brigitte Macron var mann ble så heftige at president Emmanuel Macron valgte å kommentere dem. Foto: John Sibley Reuters/Pool/NTB

Fru Gomez har også blitt rammet av rykter om at hun er mann, transseksuell og at familien hennes er narkotikasmuglere som driver et nettverk av sexklubber. 

Den spanske statsministeren mener at politiske motstandere har bidratt til å spre ondsinnende rykter om ektefellen. 

Read Entire Article