Vaksineskadede blir ofte ikke trodd og får lite støtte. Min tillit er svekket.

2 weeks ago 13



Takk til dem som trodde på meg, men min tillit er svekket, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: Tone Spieler, NTB

Jeg får aldri vite hvor syk jeg ville blitt av covid uten vaksine. Kanskje det ikke var så lurt å følge anbefalingene.

Publisert: 29.04.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Jeg er oppgitt og forundret over lederen i Aftenposten 24. april. Hvor kunnskapsløs er Aftenposten om vaksineskadede? I lederen står det at «covidinfeksjonene kunne gi en rekke pussige, langvarige symptomer». Ingen av dem som sliter etter covid eller med bivirkninger etter vaksinen, synes de er «pussige». De er vonde og reduserer livskvaliteten deres. For mange har de også økonomiske konsekvenser.

Det er mange eksempler på at medisiner og vaksiner har gitt bivirkninger. De fleste som tenker at det kan være fare for bivirkninger, er ikke konspirasjonsteoretikere eller vaksineskeptikere.

Jeg valgte å ta vaksinen og regnet med at jeg og mine ikke skulle få alvorlige og varige bivirkninger. Av dem som fikk bivirkninger, er jeg blant de «heldige». Jeg ble ikke helt utslått, jeg fikk «bare» nummenhet, kramper, prikking og muskelsmerter.

At risikoen for alvorlige bivirkninger er minimal, hjelper ikke de som har fått dette. Myndighetene snakket om at det var viktig å ta del i dugnaden ved å ta vaksinen. Jeg trodde i min naivitet at en del av dugnaden var å ta vare på dem som betalte prisen med sin helse. Vaksineskadede blir ofte ikke trodd og får lite støtte. Høy vaksinedekning er en fordel for samfunnet, men det forutsetter tillit. Takk til dem som trodde på meg, men min tillit er svekket.

Jeg får aldri vite hvor syk jeg ville blitt av covid uten vaksine. Kanskje det ikke var så lurt å følge anbefalingene.

Read Entire Article