Venn av familien: – Det er grusomt, jeg har nesten ikke ord

1 month ago 21



NRK møter Bjørn Rygg, som hørte om hendelsen på nyhetene i går.

Det kom som et sjokk på meg, og jeg er helt satt ut. Jeg måtte bare ut å klarne tankene mine nå. Det er grusomt, jeg har nesten ikke ord for hvor tragisk det er, sier Bjørn Rygg.

I forbindelse med dødsfallene vil Torpo kyrkje holde åpent fra klokka 15–18 i ettermiddag. Avisa Hallingdølen skriver at prester og ansatte fra kriseteamet vil være på plass for de som trenger det.

– Dette er for alle som ønsker å komme sammen i det tragiske som har hendt. Det er først og fremst en mulighet til å tenne lys, være stille, men også kunne snakke med folk fra kriseteamet eller noen av oss prestene, sier prost i Hallingdal Sveinung Hansen til NRK.

– Veldig uforståelig

Prosten sier dødsfallene setter sitt preg på lokalsamfunnet.

– Det rammer jo helt klart hardt. Og særskilt på Torpo, som er ei lita bygd hvor de aller fleste kjenner hverandre. Det er bygd i sjokk og dyp sorg. Det er veldig uforståelig.

– Hvordan skal dere jobbe for å ivareta lokalsamfunnet nå framover?

– Først og fremst ved å holde kirka åpen, ha åpne telefonlinjer for de som ønsker å ta kontakt, og å være til stede i lokalsamfunnet sammen med ansatte fra kommunen.

Torpo kyrkje og Torpo stavkyrkje i Ål i Hallingdal.

Torpo kyrkje blir i ettermiddag et samlingspunkt for folk i Ål.

Foto: Berit Keilen / NTB

Et sjokk

NRK har snakket med en nabo som ønsker å være anonym. Hun sier at det er et sjokk. Hun trodde ikke noe sånt kunne skje i nabolaget.

– Det er en fin plass å bo, alle er på hils med alle.

Kvinnen skal ha snakket med naboene for fire uker siden. Da virket alt som normalt, og hun så ingen tegn på at noe var galt. Hun beskriver naboskapet som godt.

Et par på søndagstur i området, kaller dødsfallene for «helt uvirkelige».

– Alle sjekker inn hos hverandre i dag for å se hvordan det går, sier en dame NRK har snakket med.

Hun sier det er en helt spesiell stemning i bygda.

Publisert 24.03.2024, kl. 13.47 Oppdatert 24.03.2024, kl. 13.59

Read Entire Article