VG: Gjert Ingebrigtsen tiltalt

2 weeks ago 18



Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen (58) for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna sine.

Det får VG opplyst mandag morgen.

Hendelsen som ligger til grunn for tiltalen skal ikke gjelde en av de tre kjente løperbrødrene, men et yngre familiemedlem.

Politiet i Stavanger er ventet å bekrefte VGs opplysninger senere i dag, mandag.

Etter det VG forstår skal fem forhold være henlagt på bevisets stilling, mens ett forhold anses som foreldet.

Nyheten kommer et halvt år etter at Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen skrev en kronikk med tittelen «Her er vår historie» i VG.

Der fortalte de tre friidrettsstjernene om en oppvekst preget av fysisk og psykisk vold, samt kjefting og kontrollerende adferd fra deres egen far.

«Vi har kjent på frykten ved å vokse opp med en far som er aggressiv, kontrollerende og voldelig. Da vi var mindre var vi en stor søskenflokk som sto i dette sammen. Nå er situasjonen uutholdelig», skrev de tre Ingebrigtsen-barna.

Gjert Ingebrigtsen svarte den gangen gjennom sin advokat, John Christian Elden:

«De uttalelsene de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn. At jeg har hatt svakheter som far, og i for stor grad vært trener, er en erkjennelse også jeg har kommet til – om enn altfor sent».

Etter det VG forstår, tok politiet kontakt med søsknene i familien Ingebrigtsen bare dager etter at kronikken ble publisert. Samtlige skal ha vært inne til avhør og forklart seg om saken.

Det var altså ikke de profilerte utøverne som selv gikk til anmeldelse mot sin egen far.

VM-GULL I 2022: Her er Jakob Ingebrigtsen etter gullet på 5000 meter for to år siden. Nå forbereder han seg til OL i Paris i sommer. Foto: Patrick Smith / AFP / NTB

Familien på ni tok Norge med storm da realityserien «Team Ingebrigtsen» dukket opp på NRK i 2016. Serien var gjennom fem sesonger en voldsom suksess og fikk ukentlig opp mot én million nordmenn til å benke seg foran TV-en.

Gjert Ingebrigtsen skrev bøker som «Kunsten å fostre en verdensmester» og «Gjerts metode». 58-åringen ble også kåret til «Årets trener» på Idrettsgallaen i 2019.

Men tidlig i 2022 sprakk idyllen:

Brødrene brøt samarbeidet med sin egen trener. Ryktene om en voldsom familiekonflikt begynte å svirre. Det ble bekreftet da de tre friidrettsbarna publiserte sin kronikk i VG.

Samtidig har Gjert Ingebrigtsen fortsatt å trene Narve Gilje Nordås, som har utviklet seg til å bli en av Jakob Ingebrigtsens argeste konkurrenter på friidrettsbanen.

TILTALT: Gjert Ingebrigtsen, her med løperbarna Henrik, Filip og Jakob. Foto: Lise Åserud / NTB

Likevel besluttet Norges Friidrettsforbund allerede i oktober i fjor at Gjert ingebrigtsen ikke får akkreditering som trener til to mesterskap i år: Innendørs-VM i Glasgow i mars og EM i Roma i juni.

Sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer for brødrene Ingebrigtsen. Forbundet mener det ikke er mulig med Gjert til stede, selv om han er der for å bistå Nordås.

Martin Ingebrigtsen, en av de mindre profilerte barna til Gjert Ingebrigtsen, har offentlig støttet faren i form av en kronikk: Han kjenner seg ikke igjen i påstandene som har kommet frem i media, skriver han.

Read Entire Article