Handel og Kontor bekrefter: Butikkstreiken avverget

2 weeks ago 17



Handel og Kontor (HK) og Virke ble enige 11 timer på overtid

Taxfreebutikken på Oslo Lufthavn er blant dem som kunne bli rammet av streik. Foto: Vidar Ruud / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres.

Resultatet av meglingen ligger innenfor rammen i frontfaget, med en samlet lønnsvekst på 5,2 prosent. Det skriver Virke i en pressemelding.

– Nå er vi glade for å ha kommet til enighet. Det har vært intense og krevende døgn, og vi er fornøyd med å ha landet en avtale begge parter kunne signere, sier administrerende direktør Bernt G. Apeland i Virke.

Meglingsfristen utløp opprinnelig midnatt natt til tirsdag, men partene fortsatte på overtid.

HK Norge la i morgentimene ut en melding om at medlemmer skulle gå på jobb som normalt.

– Nå unngår vi en storstreik i norske butikker og virksomheter. Våre medlemmer selger viktige varer og tjenester som betyr mye for folks hverdag, sier Apeland i pressemeldingen.

Det er også enighet mellom Virke og Negotia og Parat i meglingen om Funksjonæravtalene og tilhørende avtaler, melder Virke.

– Skuffet

Handel og Kontor trekker frem at de fikk forhandlet frem et søndagstillegg på fem kroner. Søndagstillegget er nå på til sammen 115 kroner.

– Ansatte skal kompenseres ordentlig for arbeid utenfor normalarbeidsdagen. Søndager er ungene hjemme, og de fleste i samfunnet har fri. De som må jobbe når andre spiser søndagsmiddag skal kompenseres skikkelig, sier forbundsleder Christopher Beckham i en pressemelding.

Han sier videre at dette er en viktig prinsippsak for dem.

– Det er bra å få styrket tillegget, men jeg er skuffet over at vi ikke kom lenger på søndag denne gang, sier Christopher Beckham

Les på E24+

Bruddene står i kø: Her kan det bli streik

Dermed unngår man streik blant annet ved Travel Retail Norway (TRN) på flyplassene i Oslo, Bergen og Trondheim, som var varslet på forhånd.

Til sammen 4.256 HK-medlemmer fordelt på virksomheter over hele landet var varslet uttatt i en eventuell streik.

HK Norges viktigste krav i disse forhandlingene har vært økt kjøpekraft, en kompetansereform og økt tillegg for søndagsarbeid.

HK Norge skrev i en pressemelding da forhandlingene brøt, at de mente Virkes forslag ville gjort arbeidsvilkårene for ansatte innenfor varehandelen dårligere, og at de ansatte ville mistet kjøpekraft.

Read Entire Article