Nekter å forlate protestleir - utestenges fra universitetet

2 weeks ago 16



Palestina-demonstranter har slått opp leir ved et kjent universitet i New York nekter å forlate området.

MASSIVE PROTESTER: Bilde fra Columbia-universitetet mandag. Foto: Caitlin Ochs / Reuters / NTB
  • Bilde av Øystein David Johansen
tirsdag 30. april kl. 01:34

I en oppdatering fra Columbia-universitetet heter det at de har startet med å utestenge studenter som nekter å forlate området.

Politiet ga demonstrantene en frist til klokken 14 lokal tid om å løse opp den provisoriske protestleiren.

Columbia er et av mange universitet over hele USA som har hatt demonstrasjoner. Hovedbudskapet er stopp på krigen i Gaza, men også at universitetene stanser støtten til Israel.

Natt til tirsdag bekrefter visepresident Ben Chang ved Columbia at de har utestengt studenter som nekter å følge myndighetenes oppfordring. De risikerer dermed studieplassen, med en studieavgift på over 600.000 norske kroner. De får ikke lov til å delta i undervisningen, eller ta eksamen.

– Studenter som forlater området frivillig og signerer på at de vil følge universitetets regler vil få lov til å fullføre semesteret, sier Chang.

Demonstrasjonene har gjort at andre ikke-demonstrerende studenter ikke får komme inn på campus, og Columbia har lenge måttet kjøre forelesninger via skjerm

Samtidig føler jødiske studenter seg utrygge på campus med de massive protestene mot Israel. Det har også vært uttrykt åpenlys støtte til Hamas, som gjennomførte terroraksjonen mot Israel 7. oktober, og som USAs regjering anser som en terrororganisasjon.

Mange av demonstrantene maskerer seg, nekter å identifisere seg og oppfører seg truende. Dette førte til at Pomona College i Claremont i California måtte tilkalle politiet for å fjerne og arrestere demonstranter som tok seg inn i administrasjonsbygningene.

Universitetet understreker likevel studentenes rett til å demonstrere, og bruke ytringsfriheten.

Også på eliteuniversiteter som Yale og Harvard har det vært protester.

Les også: Gaza-krigen skaper universitetskrise i USA

Read Entire Article