Politiet skal skjerpe innsatsen flere områder i Oslo - se direkte fra pressekonferansen her

2 weeks ago 16



Politiet legger tirsdag, sammen med to ministere, frem hvilke områder i Oslo, Asker og Bærum som vil bli deres prioriterte områder.

I tillegg til politiet, er også justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna med på pressemøtet.

– Vi skal åpne nærpolitiavsnittet. Så de etablerer en egen enhet som skal jobbe spesifikt for Grønland, sier justisminister Emilie Enger Mehl.

Hun sier de ønsker en dedikert innsats i området, og at dette gjøres som en forlengelse av nærpolitipatruljen som ble etablert i fjor.

– For regjeringen er det kjempeviktig å få politiet ut av huset. De har for eksempel vært ute å snakket med butikkeiere og folk på Grønland, og fått ganske mye informasjon, sier Mehl.

Flere alvorlige voldshendelser

De siste to ukene har det vært minst 13 alvorlige voldshendelser. I tre av dem er det brukt skytevåpen.

På lørdag ble en mann skutt på en kebabrestaurant på Grønland.

Mannen, som er tidlig i 20-årene, fikk alvorlige skader. Så langt er ingen tatt etter skytingen.

I en rapport fra nabolagspolitiet på Grønland som VG har fått innsyn i, skriver politiet at kriminelle opererer fritt i området.

Stoler ikke på politiets kapasitet

I en ny undersøkelse fra NHO forteller hver tredje Oslo-bedrift at de ikke stoler på at politiet klarer å følge opp kriminelle handlinger.

Bedrifter på Grønland i Oslo

At hver tredje bedriftseiere i Oslo stoler på at politiet har kapasitet til å følge opp hendelser, bekymrer NHO.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Bedriftseiere opplever at politiet ikke har kontroll. De opplever trusler og direkte konfrontasjoner. Kriminaliteten har kommet mye tettere på for dem.

Det sier regiondirektør i NHO Viken Oslo Vegard Eian til NRK.

I undersøkelsen kommer det fram at 18 prosent ikke stoler på at politiet har kapasitet til å følge opp hendelser som oppstår. 15 prosent forteller at de er usikre.

Publisert 30.04.2024, kl. 08.51 Oppdatert 30.04.2024, kl. 08.59

Read Entire Article