Svarer Ingebrigtsen: – Skal ikke la ham rakke ned på meg

1 week ago 17



Ordkrigen mellom Jakob Ingebrigtsen (23) og Josh Kerr (26) vil ingen ende ta. Og nå er det bare noen uker til de endelig møtes igjen.

Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Publisert: 04.05.2024 10:36

– Jeg kommer alltid til å si det jeg mener. Og jeg kommer ikke til å la noen rakke ned på min karriere. Men jeg skal ikke svare med ord, jeg skal svare med resultater, sier Kerr til The Times.

Det var under VM i Budapest i fjor at Kerr trakk det lengste strået under finalen i 1500 meter. I forkant hadde Ingebrigtsen klaget på tørr hals og en kropp som ikke fungerte maksimalt.

Siden har han og Kerr vært i ordkrig.

Denne uken tok Ingebrigtsen igjen bladet fra munnen i podkasten Ignite fra det europeiske friidrettsforbundet. Der snakket han om forholdet til sine rivaler.

– Jeg har noen venner, men noen av dem er ikke venner. Det er sånn det er. Friidrett er for alle. Noen er gode folk og noen er dårlige. Det er ikke et sted hvor alle er bestevenner, sa Ingebrigtsen – og fortsatte:

– Det handler om å vinne. Noen er drittsekker og idioter. Til slutt handler det om meg selv og sporten, og det å prøve å bli så god som jeg kan bli. Jeg tenker jeg er venner med de som deler de samme tankene som meg, og så er det noen som ikke gjør det.

1 av 3Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Overfor The Times er Kerr tydelig på at han respekterer Ingebrigtsen. Samtidig lar han seg åpenbart motivere av nordmannens krasse kommentarer.

– Jeg bryr meg ikke noe særlig om å få venner på 1500 meter. Jeg er her for å ta medaljer og løpe raskt. Jeg har satt mitt avtrykk i sporten, og det er det som har satt meg i denne posisjonen. Jeg tror det vil lede til noen utrolige løp denne sesongen. Det blir underholdende for fansen.

Les også

Ingebrigtsen om konkurrentene: – Noen er drittsekker og idioter

Det er EM og OL som er de store høydepunktene denne sesongen. Før den tid skal imidlertid Ingebrigtsen og Kerr løpe mot hverandre under Diamond League-stevnet Prefontaine Classic i slutten av mai.

Ifølge Kerr hender det at utøverne får spørsmål fra arrangører av stevner om hvem de vil møte og ikke møte. Skotten ønsker imidlertid ikke å gjemme seg for nordmannen: Han vil heller svare på de gjentatte stikkene ved å snakke med føttene.

– Jeg gjemmer meg ikke for noen, det er ikke meg. Jeg drar til Prefontaine Classic for å løpe i en gjev konkurranse som burde bli spennende for fansen. Jeg er ikke redd for å tape, jeg er mer redd for å kjede meg, avslutter Kerr.

Read Entire Article