Aktor ber om fengselsstraff for to tiltalte etter kirkevoldtekt

1 week ago 18



Aktor la ned påstand om fengselsstraff for begge de to mennene som er tiltalt for en grov voldtekt av en 13 år gammel jente ved domkirken i Molde i fjor.

tirsdag 7. mai kl. 13:07

Kortversjonen

  • To menn er tiltalt for grov voldtekt av en 13 år gammel jente i Molde i 2023
  • Aktor krever fengselsstraff på 4 år og 6 måneder for den eldste tiltalte, og 5 år for den andre tiltalte (halvparten betinget)
  • Overgrepet skjedde ved domkirken
  • Totalt fem gutter var involvert, men tre av guttene er under kriminell lavalder og blir ikke straffeforfulgt

– Dette må slås hardt ned på. Det er ekstra krenkende at de skjenket fornærmede og begikk en serie overgrep i over en time. Det er helt forferdelig at det i tillegg ble filmet og delt i sosiale medier, sa aktor, statsadvokat Jogeir Nogva, ifølge TV 2 under sin prosedyre.

Nogva ba om at den eldste av de tiltalte, som nekter straffskyld, får en ubetinget fengselsdom på fire år og seks måneder.

Den andre tiltalte mannen i saken erkjenner delvis straffskyld for grov voldtekt. Nogva mener han må dømmes til fengsel i fem år, der halve straffen gjøres betinget med en prøvetid på fem år.

Overgrepet skal ha skjedd midt på lyse dagen sommeren 2023 ved domkirken i Molde sentrum. Fornærmede var ifølge TV 2 sterkt påvirket av alkohol og hasj.

Påtalemyndigheten mener fem gutter var involvert i voldtekten, men de tre andre guttene blir ikke straffeforfulgt fordi de var under den kriminelle lavalderen.

Publisert: 07.05.24 kl. 13:07Oppdatert: 07.05.24 kl. 13:07
Read Entire Article