Biden: USA vil ikke sende våpen om Israel invaderer Rafah

1 week ago 23



USAs president erkjenner at amerikanske bomber har blitt brukt til å drepe sivile i Gaza.

Joe Biden landet onsdag i Chicago, der han deltok på et arrangement for å samle inn penger til valgkampen. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB
  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
torsdag 9. mai kl. 00:29

Nå bekrefter han at USA i forrige uke holdt igjen en forsendelse med 900-kilos bomber til Israel.

– Sivile har blitt drept i Gaza som en konsekvens av de bombene, og på andre måter der de går etter befolkningssentre, sier han i et intervju med CNN.

Nyheten om at USA hadde utsatt våpensendinger til Israel kom natt til onsdag. Da meldte flere amerikanske medier meldte at årsaken var bekymring rundt en bakkeinvasjon i Rafah sør i Gaza.

Nå sier Biden at USA ikke vil sende våpen til Israel dersom statsminister Benjamin Netanyahu beordrer sin varslede bakkeinvasjon av byen.

– Jeg har gjort det klart at dersom de går inn i Rafah, de har ikke gjort det enda, men hvis de går inn i Rafah, vil jeg ikke gi dem de våpnene som historisk er blitt brukt til å håndtere Rafah, til å håndtere byene, sier han.

Til tross for at Israel ifølge Biden ikke har startet bakkeinvasjonen, rullet israelske stridsvogner natt til tirsdag inn i byen helt sør i Gaza.

Den amerikanske presidenten sier dette forårsaker problemer i regionen.

– De har ikke gått inn i befolkningssentrene. Det de gjorde er rett på grensen. Og det forårsaker problemer med Egypt, som jeg har jobbet hardt for å forsikre oss om at vi har et forhold med, sier Biden.

Rundt 1,5 millioner palestinere har blitt internt fordrevet til Rafah siden krigen begynte, og området har tidligere blitt beskrevet som et av de tryggeste stedene i Gaza.

USA vil imidlertid ikke stanse alle våpenleveranser til Israel – selv om de skulle gjennomføre en full bakkeinvasjon av Rafah.

– Vi kommer til å fortsette å sørge for at Israel er trygge når det kommer til Iron Dome og deres evne til å forsvare seg mot angrep som den siste tiden har kommet fra Midtøsten, men det er, det er bare feil. Vi kommer ikke til å sende dem våpen og artillerigranater, sier Biden til CNN.

Read Entire Article