Bodø/Glimt fester grepet på tabelltoppen - slet seg til seier mot Strømsgodset

1 week ago 18

(Bodø/Glimt - Strømsgodset 1–0) Hjemmelaget stanget og stanget - så tok den hjemvendte sønn ansvar.

Håkon Evjen ser ut til å stortrives etter returen til Bodø/Glimt Foto: Mats Torbergsen / NTB

Publisert: 05.05.2024 18:55

Eliteseriens eneste ubeseirede lag slet lenge mot et hardtarbeidende Strømsgodset-lag.

I 71 minutter forsvarte gjestene fra Drammen seg med nebb og klør, men så smalt det i nettet bak keeper Per Kristian Bråtveit:

Håkon Evjen fikk ballen i beina inne i 16-meteren til Godset og benyttet anledningen til å curle en kunstscoring bort i det lengste hjørnet.

Perlemålet fra 24-åringen sørger for at Glimt står med 16 poeng på seks kamper. Ned til Brann på annenplass skiller det to poeng, men bergenserne har spilt syv kamper.

Samtidig tapte tittelrival Molde overraskende 1–3 borte mot Sandefjord. Romsdalingene er tre poeng bak Glimt og har også spilt syv kamper.

Glimt kan også takke Nikita Haikin for at alle tre poengene ble værende i nord:

I det 94. minutt vartet keeperen opp med en enorm redning på en heading fra Gustav Valsvik. Sisteskansen fikk umiddelbart kyss, klapp og klem fra målscorer Evjen:

– Det var fint å score, herregud, men jeg var enda mer glad da Nikita reddet på slutten, sier en blid Evjen til TV 2.

– Wow, ja. Heldigvis hadde jeg en sterk venstrehånd der. Det er herlig. Det er en felles kjærlighet mellom spillere og fans her. Det er grunnen til at jeg er her, oppsummerer Haikin til TV 2 - mens Glimt-fansen sang for sin keeper.

Som 19-åring herjet Håkon Evjen i Eliteserien 2019 og ble kåret til Årets Spiller og Årets Unge Spiller.

Etter utenlandsopphold i AZ Alkmaar og Brøndby returnerte Evjen til Bodø i vinter. På sesongens seks første kamper har han notert seg for to scoringer.