– Det er dramatisk for Molde

1 week ago 14

(Sandefjord-Molde 3–1) Sandefjord tok sin første seier i 2024 – og Molde mistet terreng hvis de tenker å hamle opp med Bodø/Glimt.

Stian Kristiansen har scoret Sandefjords 2–1 mål, mens Jacob Karlstrøm fortviler. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: 05.05.2024 18:55

I det 78. minutt satte Stian Kristiansen inn 2–1 for Sandefjord og deretter 3–1 ved Aleksander Damnjanovic Nilsson.

Det ble også sluttresultatet.

– Det er dramatisk for Molde, sier Simen Stamsø-Møller i TV 2-studio - og påpeker at Bodø/Glimt samtidig vinner.

På hjemmebane vant Glimt 1–0 over Strømsgodset.

– En ting hadde vært hvis de hadde spilt bra og kampen hadde bølget, men Sandefjord har vært klart best etter pause.

Fredrik Gulbrandsen ga oppskriftsmessig Molde ledelsen i det 34. minutt. Han hamret ballen via tverrligger og ned. Isak Amundsen sto for assisten.

Sandefjord utlignet i det 64. minutt og hadde før det hatt en scoring annullert. Med det blotte øye var det umulig å se, men VAR dømte at Eman Markovic var i offside.

Simon Amin sto bak 1–1-scoringen etter forarbeid fra Christopher Cheng.

2–1-målet kom da Stian Kristiansen raget høyest på Filip Ottossons innsvingte corner. Han headet ballen i mål via en Molde-rygg.

Molde våknet etter scoringen, og Erling Moes menn jaget utligning på Vestfold-kysten.

Det var en kanonade mot Sandefjord-målvakt Hugo Keto mot slutten i en kamp med syv minutter tillegg i 2. omgang.

På overtid var det en dobbeltsjanse ved Kristian Eriksen og Halldor Stenevik - men Keto var i det umulige hjørnet.

Så satte Sandefjord spikeren i kista med 3–1. Det var en fantastisk forarbeid av Danilo Al-Saed som ydmyket Molde-forsvaret før han la ballen på sølvfat til målscorer Aleksander Damnjanovic Nilsson.

Sandefjord har hatt en fæl sesongstart både i ligaen og i cupen, der de røk ut i første runde borte mot Fløy.