Enda en rekord for stafettjentene

1 week ago 13



Josefine Tomine Eriksen, Amalie Iuel, Elisabeth Slettum og Henriette Jæger lot Norgesrekorden kun få stå i et knapt døgn.

 Her er Lakeri Ertzgaard (fra venstre), Amalie Iuel, Linn Oppegaard, Josefine Tomine Eriksen, Henriette Jæger og Elisabeth Slettum. Slettum og Oppegaard er reserver på laget, men førstnevnte kom altså inn i finalen natt til mandag. Foto: Privat

Publisert: 06.05.2024 04:45

Med én hundredel slo de norske stafettjentene gårsdagens norgesrekord i 4x400 finalen i Det internasjonale friidrettsforbundets stafettstevne.

Tiden på 3:26.88 holdt til en 5. plass i finalen, som ble sprunget natt til mandag norsk tid.

Finalen ble vunnet suverent av det amerikanske laget, som bestod av Quanera Hayes, Gabrielle Thomas, Bailey Lear og Alexis Holmes.

Elisabeth Slettum var løp i stedet for Lakeri Ertzgaard natt til mandag. Dagen før kvalifiserte altså laget seg for Paris-OL etter å ha løpt inn til andreplass i sitt heat på Bahamas.

Det blir tredje gang Norge har stafettlag i friidrett i et OL, men første gang på kvinnesiden. Norge har samtidig hatt stafettlag i VM to ganger, begge ganger på 4x400 meter for kvinner, i 1991 og i 2022.

Read Entire Article