Israelske folkevalgte godkjenner lov som kan forby Al Jazeera i Israel

1 month ago 15



Den israelske nasjonalforsamlingen Knesset har godkjent et lovforslag som gir regjeringen myndighet til å stoppe TV-kanalen Al Jazeeras sendinger i Israel.

mandag 1. april kl. 17:59

Israels nasjonalforsamling ble innkalt mandag kveld for å stemme over loven, som ble vedtatt med 70 mot 10 stemmer.

Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å ta grep umiddelbart for å stenge ned Al Jazeera i Israel straks loven er trådt i kraft. Loven innebærer at både innhold fra utenlandske TV-kanaler kan bli forbudt å kringkaste, men gjør det også mulig å stenge Al Jazeeras kontorer i Israel.

Al Jazeera er en arabisk TV-kanal og mediehus eid av staten Qatar gjennom Qatar Media Corporation, og har hovedsete i Qatars hovedstad Doha. Israel har tidligere anklaget kanalen for å samarbeide med Hamas i krigen på Gazastripen. I flere år har den israelske regjeringen ønsket å stenge kanalens virksomhet i landet.

Al Jazeera har blankt avvist anklagene og anklager Israel for å systematisk angripe kanalens ansatte i Gaza.

Da en Al Jazeera-ansatt og en frilanser som jobbet for kanalen, ble drept i israelske luftangrep på Gazastripen i januar, hevdet Israel at de medvirket til terrorisme. Også flere andre Al Jazeera-journalister, blant dem kanalens Gaza-sjef Wael al-Dahdouh, er såret i israelske angrep på Gazastripen.

Publisert: 01.04.24 kl. 17:49Oppdatert: 01.04.24 kl. 17:59

Relaterte emner

Read Entire Article