Kobler politiets EM-forberedelser til skandalekampen

1 week ago 16



155 politifolk ble skadet etter skandalekampen på tysk nivå 4. Norsk ekspert på tysk fotball kritiserer politiets håndtering da det utartet mellom BFC Dynamo og Energie Cottbus.

 Hjemmefansen i lørdagens kamp i Berlin. Foto: Frank Hammerschmidt / dpa

Publisert: 07.05.2024 19:01

– Ifølge de jeg har snakket med, har de bidratt veldig til å eskalereeskalereÅ øke eller bli verre, ofte brukt om konflikter som blir mer intense dette. De rykket lynkjapt inn og slapp hunder løs på folk, sier Asbjørn Slettemark i podkasten «Dritte Halbzeit». Han hevder også at politiets bruk av vannkanoner vannkanoner Store apparater som politiet bruker for å kontrollere store folkemengder ved å sprute vann på dem.var «som en treåring med vannpistol» i Berlin.

Den nå New York-bosatte journalisten har tidligere holdt til i den tyske hovedstaden. Slettemark har snakket med tilskuere som var til stede på kampen lørdag.

Reaksjonene i Tyskland har vært knallharde etter bråket mellom de to klubbenes supportere stoppet lørdagens kamp i 20 minutter. Energie Cottbus-treneren hevdet å ha blitt kastet stein på. Noe hjemmelaget BFC Dynamo avviser.

Etter kampslutt var det trefninger mellom supportere og politi.

Asbjørn Slettemark

Ekspert på tysk fotball.

– 155 skadde politifolk er de forferdelige konsekvensene av disse massive opptøyene. Slik vold ødelegger sporten. Jeg ønsker de skadde tjenestemennene en rask og god bedring, skrev Tysklands innenriksminister Nancy Faeser på X mandag.

Hun er sentral i sikkerhetsopplegget foran sommerens EM-sluttspill i Tyskland. Slettemark kobler politiets EM-forberedelser til det som skjedde i Berlin.

Det var 4500 tilskuere og 1000 politifolk til stede på høyrisikokampenhøyrisikokampenEn sportsbegivenhet som anses som høy risiko for vold eller uro, ofte på grunn av rivalisering mellom lagene eller deres supportere. på Sportforum Hohenschönhausen i hovedstaden. Politiet arresterte til sammen 74 supportere.

– Slik jeg har forstått det, var dette en del av øvelsen før EM. Det er nok ganske mange politifolk her som har fått sitt første møte med fotballtrøbbel. Ifølge de jeg har snakket med, har de bidratt veldig til å eskalere dette, sier Slettemark i podkasten.

 Lørdagens skandalekamp mellom BFC Dynamo og Energie Cottbus vekker sterke reaksjoner. 155 politifolk ble skadet.  Foto: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Luciano Lima / www.imago-images.de

Tyske medier melder at 116 politifolk ble skadet av gass, 28 fikk skader etter angrep fra tilskuere, mens 11 politifolk ble skadet av pyro pyroForkortelse for pyroteknikk, som refererer til bruk av fyrverkeri eller andre eksplosive enheter som kan brukes for å lage et show eller som en form for protest.. Ifølge Slettemark gikk politiet «bananas» med pepperspray og ble skadet av sitt eget middel.

Den tidligere Bundesliga-klubben Energie Cottbus er på vei mot opprykk etter at de vant skandalekampen 2–0. Berliner FC Dynamo, som er identisk med DDRs suverent beste klubb i tiden før Berlinmurens fall i 1989, ser ut til å bli værende på nivå fire i tysk fotball.

Asbjørn Slettemark har tidligere vært tilknyttet flere av VGs podkaster om sport.

Read Entire Article