Målet å sikre gode boliger

1 week ago 13



Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg. Foto: Ketil Blom Haugstulen / Ellen Eriksen

Publisert: 06.05.2024 02:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I Aftenposten 26. april sprer Eiendom Norge myter.

Flest mulig av oss her i Norge skal kunne eie vår egen bolig. Med et gitt antall boliger betyr det at en økning i andelen selveiere medfører en reduksjon i andel utleiere. Selges utleieboliger, blir de til selveierboliger for de som kjøper dem.

Det er riktig at det fører til at det blir færre boliger tilgjengelig for de som har behov for å leie. Samtidig blir gruppen leietagere færre fordi en del av dem får muligheten til å bli selveiere takket være regjeringens politikk.

Vi gir kommunene mulighet til å bestemme hva slags boliger som skal bygges på en tomt. Vi har områder der boliger bygges om til «bomaskiner» med flere på få kvadrat og høy utskiftning av leietagere. Dette kan føre til dårligere bomiljø.

Målet med boligpolitikken er ikke å maksimere lønnsomheten i boliginvesteringene, men å sikre gode boliger og bomiljø. Nå gir vi kommuner som ønsker det, et nytt verktøy for å bidra til det.

I Norge har vi hverken tomme boliger eller store grupper hjemløse. Det er en suksess. Vi vil styrke selveierlinjen og dempe boligprisveksten. At det ikke er det samme som Eiendom Norge ønsker, må vi tåle.

Siri Gåsemyr Staalesen

Boligpolitisk talsperson, Arbeiderpartiet

Read Entire Article