Når ideologi kveler konsulentene

1 week ago 14



Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg. Foto: Ketil Blom Haugstulen / Ellen Eriksen

Publisert: 06.05.2024 04:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

IT-konsulent Tommy Odland har helt rett når han skriver at politikere er på sitt verste når de gjør endringer uten å lytte til folk. Vi må bare beklage.

Vi har fått uvanlig mange e-poster fra frustrerte gründere som sier de får næringsforbud på grunn av innstramminger i innleiereglene. Personer ansatt i eget AS godkjennes ikke lenger som innleid arbeidskraft – det er mange tusen av dem. Vi kan ikke forstå at det er dette regjeringen ønsker.

Gjennom runder i Stortinget med spørsmål til arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) og helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) har vi forsøkt å nå frem, men uten hell. På spørsmål fra Erna Solberg (H) svarte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at han ikke ønsker å endre reglene.

Regjeringens såkalte «storrengjøring» i arbeidslivet soper vekk folk som forsøker å skape noe for seg selv og norsk næringsliv.

Høyre og Venstre har fremmet forslag i Stortinget der vi ber regjeringen sikre at gründerne kan fortsette som før. Det er ingen skam å snu. Det er på tide å ta av de ideologiske skylappene og se konsekvensene av egen politikk.

Anna Molberg, stortingsrepresentant, Høyre

Alfred Jens Bjørlo, stortingsrepresentant, Venstre

Read Entire Article