Nordmann (46) dømt til livstid for kastrering av flere menn i England

1 week ago 24



Mannen skal ha tilhørt et miljø av såkalte «nullos», menn som velger å la seg kastrere. Norske sexologer vet ikke om mange tilfeller det er her i landet.

Saken har vært til behandling i Londons Central Criminal Court, også kjent som «Old Bailey». Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Publisert: 09.05.2024 13:33 | Oppdatert: 09.05.2024 13:55

Vi advarer om sterke skildringer i denne teksten.

Den groteske saken har versert i det britiske rettsapparatet i flere år. Torsdag ble en 46 år gammel mann fra Drammen dømt til fengsel i på livstid. Livstidsdommen har en minstetid på 22 år, skriver Sky News.

Nordmannen drev nettsiden the-em.com og var kjent som «evnukkmakeren». Han kastrerte andre menn mens folk betalte for å se på. Blant det han nå er dømt for, er fem tilfeller av grov skade på annen persons kropp, konspirasjon for å påføre andre slik skade, og produksjon og distribusjon av uanstendige bilder.

Ifølge dommen skal mannen ha tjent 300.000 pund, tilsvarende fire millioner kroner, på virksomheten. Flere av ofrene vil ha behov for omfattende medisinsk oppfølgning resten av livet.

Fant bilder av testikler til lunsj

Han har vært fengslet siden han ble arrestert i desember 2021. Sky News skriver at mannen skal ha erkjent straffskyld for en rekke av forholdene. Ni andre menn har erkjent at de har vært delaktige i virksomheten.

Dommeren i saken har omtalt det hele som et «menneskelig slaktehus». Sky News skriver at kroppsdeler som var fjernet fra andre menn ble oppbevart i en fryser, og at det finnes bevis for kannibalisme. Påtalemyndigheten har vist til at det ble funnet bilder på mannens telefon som viser at han tilberedte testikler med salat til lunsj en sommerdag i 2018.

Metropolian Police Foto: Denne kniven er blant utstyret som ble brukt i kastreringen, ifølge påtalemyndigheten.

Kjent med ett tilfelle i Norge

Nordmannen har også selv latt seg kastrere, og er dermed en «nullo» - som står for genital nullifikasjon, der man får penis og testikler fjernet.

I følge en studie fra 2014 skal det finnes 10–15.000 «nullos» på verdensbasis. To tre deler av dem forteller aldri til noen at de har fjernet kjønnsorganene.

Sexolog Esben «Esther Pirelli» Benestad, som har behandlet transpersoner i flere tiår, sier at hen er kjent med ett tilfelle der en person amputerte sin egen penis i Norge, såkalt «autopenisamputasjon». Det skjedde for flere år siden.

– Det hender at transpersoner blir så desperate at de foretar seg slike ting, sier Benestad, som viser til manglende behandlingstilbud fra det offentlige.

Noen fagpersoner mener at ekstrem kroppsdelsubehag ligger bak et ønske om å amputere egne kjønnsorganer og bli en «nullo». Benestad sier at hen ikke vet om det er dette som er årsaken til at folk har kontaktet nordmannen i London for amputasjoner.

– Det jeg har lest, er at en av dem ønsker å se ut som dukken Ken, som er penisløs. Det ligger veldig sterke drivkrefter bak, og det er få fagpersoner som forstår hvor sterke de kreftene er, sier Benestad.

Sexolog Esben «Esther Pirelli» Benestad Foto: Tor Richardsen / NTB

Møtte «nullos» på konferanse

Sexolog og psykologspesialist Thore Langfeldt sier at han første gang hørte om «nullos» da han var med og arrangere symposiet til «The World Professional Association for Transgender Health» i Oslo i 2009. Der dukket det opp 4–5 «nullos», briter eller amerikanere.

Ifølge Langfeldt krevde de ordet under hans eget foredrag om etikk og sosiale medier og forlangte respekt for sin seksuelle legning «eller hva de kalte det».

– Hvorfor vil de kastreres?

– Det aner jeg ikke. De ville verken være det ene eller det andre. Det er så mange rare og fikse ideer når det gjelder seksualitet. Det er fordi seksualitet har vært undertrykt i tusenvis av år. Da gjør folk mye rart.

Langfeldt er ikke kjent med at det er et aktivt nullomiljø i Norge.

Read Entire Article