Nøste forlatt på flyplassen

1 month ago 17



Denne lille hamsteren ble funnet under en benk på Torp flyplass, Sandefjord. I søppelet lå beautybagen med mat som hun tydeligvis hadde gnagd seg ut av.

LANG FREDAG: Lille Nøste ble funnet på Torp flyplass sent fredag kveld. Nå har hun fått et nytt hjem. Foto: Privat
  • Bilde av Stella Bugge
tirsdag 2. april kl. 12:17

– Beautybagen var full av mat, men ikke vann. Det var laget noen luftehull som den hadde gnagd seg gjennom, forteller Gro Heidi Bjørgan i Dyrebeskyttelsen Norge Vestfold.

Det var hun som fikk en telefon fra Securitas-vakten som fant hamsteren sent fredag kveld. Bjørgan ringte umiddelbart den som hadde rykkevakt for Dyrebeskyttelsen i påsken og dermed ble hamsteren reddet like før midnatt.

Lørdag fikk Dyrebeskyttelsen kontakt med en Facebookgruppe som driver med hamster og lille Nøste, som hun nå heter, fikk et nytt hjem.

REDDET: Her er Nøste i sitt midlertidige hjem etter at hun ble hentet på Torp like før midnatt fredag. Foto: Privat

Det var Sandefjords Blad som omtalte saken først.

– Det ble en lykkelig slutt?

– Det gjør gjerne det med de dyrene vi finner. Vi har mange kontakter, men er litt redd for at folk skal tro vi har mulighet til å ta imot alle dyr når de skal på ferie. Mange tror de bare kan ringe oss, men det er det jo ikke, sier Bjørgan til VG.

Men legger til at de selvsagt prøver å hjelpe hvis noen har et reelt behov for hjelp.

Bjørgan forteller at Nøste ble funnet under en benk i et oppholdsrom på flyplassen.

– Hamsteren hadde nok hoppet ut av søppelbøtta og ut på gulvet. Beautybagen lå i søppelet, sier Bjørgan som opplyser at saken er politianmeldt.

Det skal ikke ha vært videoovervåkning av oppholdsrommet.

Ifølge kommunikasjonssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, er det svært sjeldent at dyr forlates på Torp på denne måten, men at rutinen er at det skal meldes ifra til Dyrebeskyttelsen.

– Jeg kan ikke på 23 år si at jeg kjenner til noen lignende tilfeller, heldigvis. Vi vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men vi er veldig glade for at den ble funnet og overlevert til Dyrebeskyttelsen slik at den nå befinner seg i trygge og gode omgivelser, sier kommunikasjonssjef Tine Kleive-
Mathisen til Tønsbergs Blad.

Read Entire Article