– På høy tid å gi disse ildsjelene en velfortjent hyllest

1 week ago 16



Fotballtrenere, speakere, dugnadsarbeidere og sjåfører var hedersgjester på årets første hjemmekamp på Brann Stadion. Sammen med Bergen Fiber ønsket byens stolthet å hedre mennesker som gjør en forskjell for barn, unge og voksne i Vestland.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Jeg vet egentlig ikke hva ordet «nei» betyr, sier Terje Pedersen.

Han er kjent som «lyden av Hald Stadion» og stiller som speaker for Sund Sportsklubb flere kamper i uken – i tillegg til å være den første som kommer og siste som går når det arrangeres dugnader.

 Terje Pedersen er fast speaker og supporter på Hald Stadion i Sund. Den frivillige innsatsen gjorde at han ble invitert som hedersgjest til Branns første seriekamp i år.

ILDSJEL: Terje Pedersen er fast speaker og supporter på Hald Stadion i Sund. Den frivillige innsatsen gjorde at han ble invitert som hedersgjest til Branns første seriekamp i år.

Den 7. april var 82-åringen én av elleve hedersgjester på årets første hjemmekamp på Brann Stadion. For anledningen hadde Bergen Fiber byttet ut logoen sin på baksiden av Brann-draktene med en takk til ildsjeler fra lokalsamfunnet.

– Sammen med Brann har vi saumfart fylket etter mødre, fedre, besteforeldre, trenere, draktvaskere, oppmenn, kasserere, saftblandere, speakere og dugnadshelter som står på for at barn, unge og voksne kan oppleve samhold og mestring gjennom idretten, sier Karen Solheim Leiknes i Bergen Fiber.

– Det var på høy tid å gi disse ildsjelene en velfortjent hyllest.

Hvordan det gikk? Sjekk videoen under!

Bakgrunnen for initiativet er at det har vært en rekke saker i Bergens Tidende den siste tiden om at både idrettslag og frivillige organisasjoner (redaksjonelt innhold) sliter med å få folk til å stille opp og engasjere seg.

– I stedet for å peke finger mot dem som ikke har mulighet, ønsker vi å hylle mennesker som faktisk legger ned både tid og innsats for barn og unge. Kanskje dette kan stimulere flere til å stille opp, håper Leiknes.

– Betyr mer enn de aner

– Jeg gledet meg aller mest til å se reaksjonen til ildsjelene idet laget gikk ut på matten, sier Christian Kalvenes, daglig leder i SK Brann.

 Christian Kalvenes, daglig leder i SK Brann, før ildsjelene ble hyllet på stadion 7. april.

SPENT: Christian Kalvenes, daglig leder i SK Brann, før ildsjelene ble hyllet på stadion 7. april.

En ny detalj var nemlig lagt til på Brann-spillernes treningsdrakter:

– Det at Bergen Fiber byttet ut logoen sin med navnet på hver og en av ildsjelene er veldig tøft – og noe som treffer midt i hjertet, sier han.

Totalt kom det inn over hundre nominasjoner i løpet av våren.

– Det viser at innsatsen og dugnadstimene blir lagt merke til. Disse elleve – og de andre nominerte – betyr mye, mye mer for lokalsamfunnet sitt enn de klarer å ta innover seg.

 Bergen Fiber-logoen var byttet ut med navnet til Terje Pedersen og de andre ildsjelene.

TAKK: Bergen Fiber-logoen var byttet ut med navnet til Terje Pedersen og de andre ildsjelene.

– Banket litt i hjertet

Brann-spillerne marsjerte ut på banen med navnene til ildsjelene på ryggen og hele stadion reiste seg. Et stort øyeblikk for Terje Pedersen og de andre elleve utvalgte:

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Det banket litt i hjertet altså, sier Ole Emil Mevold, som er trener for Bjarg J12.

 Trine Steinsland (fra venstre), Joakim Haga Johnstad, Lorraine Skålevik Evensen, Espen Storetvedt og Arne Holmesland samlet på VIP-tribunen før kampstart.

HEDERSGJESTER: Trine Steinsland (fra venstre), Joakim Haga Johnstad, Lorraine Skålevik Evensen, Espen Storetvedt og Arne Holmesland samlet på VIP-tribunen før kampstart.

– Det gjør jo at du føler at du betyr noe for noen, følger Lorraine Skålevik Evensen opp. Laglederen i Kalandseid IL har blant annet satt i gang pantedugnad for å sikre at hele laget får like vinterjakker til utetreningene.

Og kanskje viktigst av alt: De får signert hovedtrener, leksehjelper og sjåfør i IL Øygarden, Joakim Johnstad:

– En slik opplevelse gir oss energi til å fortsette med dette.

 Brann-spillerne Ruben Kristiansen og Mathias Dyngeland postet videoer på sosiale medier og spurte om folk kunne tipse om ildsjeler i sitt idrettslag og nabolag. Totalt tikket det inn over hundre nominasjoner på kort tid.

NOMINASJONER: Brann-spillerne Ruben Kristiansen og Mathias Dyngeland postet videoer på sosiale medier og spurte om folk kunne tipse om ildsjeler i sitt idrettslag og nabolag. Totalt tikket det inn over hundre nominasjoner på kort tid.

En lagspiller i lokalsamfunnet

Bergen Fiber har vært en trofast Brann-partner gjennom mange år, og har nå signert en ny og forlenget avtale som partner. Nytt i samarbeidet er at Brann-supporterne skal engasjeres i større grad enn tidligere.

– Blant annet skal vi vise frem dugnadsånden i Vestland, slik som vi nå har gjort med hyllesten av disse elleve ildsjelene. For oss handler det om å være en lagspiller i lokalsamfunnet, sier Karen Solheim Leiknes, leder for Privatmarked i Bergen Fiber.

 – Vi ønsker å hylle alle som gjør en forskjell, sier Karen Solheim Leiknes, leder for Privatmarked i Bergen Fiber.

ENGASJEMENT: – Vi ønsker å hylle alle som gjør en forskjell, sier Karen Solheim Leiknes, leder for Privatmarked i Bergen Fiber.

Bergen Fiber er den lokale fiberleverandøren som engasjerer seg i Brann, Bergen og Vestland fylke.

– Vi har over 65.000 kunder i fylket og jobber knallhardt for å levere lynrask streaming, TV og internett i hele Vestland. Det skal være like naturlig å velge Bergen Fiber som det er å heie på Brann, smiler Solheim Leiknes.

Read Entire Article