Politiet velger hver eneste dag at det åpne markedet for rusmidler skal være på Grønland

1 week ago 14



Det er et par sentrale momenter som mangler i debatten knyttet til voldsepisodene på Grønland i det siste, mener Bjørn Boman Rinde. Bildet er fra skyteepisoden på en kebabrestaurant der en mann i 20-årene nylig ble skutt. Foto: Tor Arne Andreassen

Politiet velger hver eneste dag at det åpne markedet for rusmidler skal være på Grønland.

Publisert: 07.05.2024 06:30

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Vi som bor på Grønlan, har vært lei av å ha Norges største åpne marked for ulovlige rusmidler og medfølgende kriminalitet rett utenfor vinduene våre ganske lenge. Alle her ønsker både mer politi og mer forebygging velkommen.

Men det er et par sentrale momenter som mangler i debatten knyttet til voldsepisodene i det siste:

  • Uansett hvor mye politiressurser som settes inn, vil det være et marked for illegale rusmidler i Oslo – enten hasj legaliseres eller ikke – som bydelsnabo og Unge Høyre-leder Ola Svenneby foreslår.
  • Markedet for illegale rusmidler vil alltid være på det stedet der selgere og kjøpere får være mest i fred.

Politiet har tatt et valg

Så lenge politiet lar selgere av illegale rusmidler være mer i fred på Grønland enn andre sentrale steder i byen, er det så enkelt at selgerne blir værende på Grønland.

Med andre ord: Politiet velger hver eneste dag at det åpne markedet for rusmidler skal være på Grønland.

Det er altså et aktivt valg fra politi og kommune at området i Oslo med kanskje flest sårbare barn og unge er samme sted som hele Stor-Oslos åpne narkotika-marked.

Det er et aktivt valg som aldri skulle vært tatt.

Vi forventer at resultatet av den forsterkede innsatsen som nå settes inn, er at politiet og kommunen rett og slett flytter markedet for dopsalg et helt annet sted. Helst et annet sted i byen der selgerne får være relativt sett mer i fred enn de vil på Grønland i fremtiden, slik at neste gang det blomstrer opp salg, konflikter og kriminalitet er det rett og slett ikke i vår bakgård lenger.

Mitt tips

Dermed vil jeg stille et spørsmål til politimester Ida Melbo Øystese og byrådsleder Erling Lae Solberg (H): Hvor i byen vår skal det åpne markedet for ulovlige rusmidler være?

Det er nok en vanskelig oppgave, men mitt tips er i det minste å velge et sted der det bor veldig mange færre barn og unge i vedvarende lavinntektshusholdninger enn på Grønland.

Read Entire Article