Satt ned 18 mill. Nå gjøres det nye forsøk på å selge luksusboligen på Snarøya.

1 week ago 14



Prisen for en luksusvilla på Snarøya er siden første salgsforsøk i fjor dumpet med 23 prosent.

Det er kanskje lettere å få solgt Snarøya-luksus i mai måned enn i februar? Det håper trolig både megler, eier og en hel haug med kreditorer, på. Bildet gjengis etter avtale med Privatmegleren Dyve & Partnere. Foto: Skjermbilde salgsprospekt

Publisert: 07.05.2024 18:42

Selv om boligmarkedet generelt er vårvarmt, så er det ikke alltid grei skuring å få solgt luksusboliger.

Eiendomsmegler Gøran Sørensen i Privatmegleren Dyve & Partnere gjør nå et nytt forsøk på å få solgt en 442 kvadratmeter stor villa ytterst på Langodden på Snarøya i Bærum.

Boligen har seks soverom og fem bad, men vel så viktig er trolig muligheten til dyppe seg i fjorden fra egen badestrand og brygge.

Boligen ble besluttet tvangssolgt av Asker og Bærum tingrett allerede i mai i fjor. Selger og eiendomsmegler fikk imidlertid satt tvangssalget på vent og har siden forsøkt seg på et fritt salg.

Eier er siktet for grovt skattesvik, grov økonomisk utroskap og grov regnskapsovertredelse, men nekter straffskyld.

Satt ned 18 mill.

Ved første salgsforsøk i fjor ble prisantydningen satt til 77,5 millioner kroner. Ved andre salgsforsøk i februar i år var prisantydningen senket til 66 millioner kroner. Da ble eiendommen solgt, men kjøper klarte ikke å gjøre opp for seg.

Nå i mai 2024 er prisantydningen satt til 59,75 millioner kroner.

– Vi hadde flere interessenter, men folk var avventende. Timingen var ikke optimal, sier Sørensen om forsøket i februar.

Nå er imidlertid isen på fjorden gått, og den lille sandstranden ved villaen er blitt mye varmere å gå barføtt i. Og en prisnedgang på hele 23 prosent siden første forsøk, kan kanskje også få opp budviljen?

– Det er en litt annen temperatur nå. Vi har endret prisen ganske mye. Vi får se om det er det som skal til. Det er markedet som bestemmer, konstaterer Sørensen.

– Har et par stykker

Kravlisten mot eier i form av heftelser og pant på boligen er lang som et vondt år.

Både Politiet, DNB, advokatkontorer og flere privatpersoner håper nå på et salg som kan gi dem tilbake pengene de mener å ha krav på mot eier.

Forhåpentlig blir det noen kroner på sistnevnte også. Han kjøpte eiendommen tilbake i 2006 for 19 millioner kroner.

Hva får man så for 60 millioner kroner på Snarøya i våre dager?

Megler lokker med dypvannsbrygge og tomt på over 2,6 mål.

Huset er ifølge megler en «herskapelig bolig fra 1899» med et «garasjeanlegg med plass til fire biler». Men som det ofte er med gamle hus, så må «noe oppussing påregnes».

Kostnadene for tiltak som må foretas (såkalt TG 3) er anslått til alt mellom 300.000 og 1 million kroner

– Vi vil tro at det er blir aktivitet rundt det nye prisnivået. Vi har et par stykker som kan være aktuelle, sier Sørensen.

For som alle eiendomsmeglere vet; det skal bare to til for tango og budkamper.

Valgets kval: Herskaplig eller funkis?

Men like bort i nabogaten, i Hundsundveien, ligger det nå også ute en funkisbolig. Der er prisantydningen i vår økt fra 50 til 57 millioner kroner.

Interesserte kjøpere i akkurat dette strøket av Bærum må altså først gjøre valget mellom om de ønsker stilen til en herskapelig bolig fra sent 1800-tallet eller funkisbolig fra 2014?

Read Entire Article