Sjekk den dieselprisen!

1 week ago 15



Ikke mandag morra blues for bilistene. Med mindre de kjørte elbil og ble kastet ut av kollektivfeltet. Enkelte steder var det nemlig uvanlig billig å fylle tanken.

LIERTOPPEN: Men ikke pristopp. Foto: Frank Ertesvåg
mandag 6. mai kl. 11:03

Det er lenge siden man har sett dieselpriser nede på 16-tallet. I alle fall undertegnede.

I Lierområdet var konkurransen om kundene hard. Der lå tre stasjoner på 16,79 kroner literen for diesel mens Uno X på Gullaug tok fem øre mer – 16,84 kr ifølge DrivstoffAppen.

På Liertoppen litt over klokken 08 kostet bensinen, som bildet viser, drøye halvannen krone mer. Det er altså diesel som ligger klart lavest.

– Det er et utslag av lokal konkurranse, men også at det er litt lavere kostpris på diesel. Der har du fått gjort kupp i helgen, sier Lillian Aasheim, kommunikasjonssjef i St1 som eier og driver Shell stasjonene i Norge.

Shell Lierbyen tok 16,79 kroner for en liter diesel nå i formiddag.

Men det er ikke bare i Drammen og Lier-området at prisene har ligget langt lavere enn vanlig.

– Også i Østfold har det vært lave priser, sier Aasheim.

På Uno-X i Maridalsveien i Oslo var prisen på diesel 18,59 i formiddag mens 95 oktan kostet 22,74, ifølge DrivstoffAppen hvor bilistene selv kan legge inn prisen.

Elbilistene fikk seg derimot en kalddusj mandag morgen. Da ble de nemlig kastet ut av kollektivfeltene i Oslo og Akershus.

Bryter du forbudet venter du en saftig bot på 8200 kroner. Men akkurat i dag kan det hende du slipper unna med en advarsel.

Statens vegvesen har innført et midlertidig forbud mot at elbiler skal få bruke kollektivfeltene i Oslo og Akershus.

Forbudet er ett av flere tiltak for å begrense privatbiltrafikken når ring 1 stenges på grunn av ombyggingen av Hammersborgtunnelen.

Read Entire Article