Slåssing, fyll og uhygge: – Har jo vært en del

1 month ago 22



Mang en nordmann ser slutten av påskeferie-tunnelen. Kanskje gjør det vondt å tenke på at det er tre måneder til neste fellesferie?

Kanskje må man få ut det siste ferie-agget? Hvor har vi gjort det på selveste påskeaften? I bunnen av flasken.

Det har vært en travel natt i nær samtlige norske politidistrikter. Vi begynner i Sør-Øst.

En halvtime før midnatt ble en beruset mann i 60-årene bortvist fra en privat adresse i Drammen, etter å ha skreket høyt mot naboens dør.

Tre kvarter senere ble en annen mann i Drammen, i 50-årene, innbrakt i politiarresten grunnet ordensforstyrrelse, samtidig som han nektet å oppgi personalia til politiet.

Klokken 00.30 så politiet seg nødt til å sende ut en fellesmelding om fulle folk i distriktet.

– Flere bortvisninger gitt av politiet på flere utesteder i Vestfold og Drammen. Flere berusede mennesker som lager uhygge for andre gjester i bymiljøet, skrev operasjonsleder.

– Vi har klart å holde hodet over vann

Dette fikk ikke en ung mann i 20-årene med seg. På byen i Tønsberg ble han bortvist fra et utsted ved 01.15-tiden.

– Mannen forsto ikke pålegget godt nok og kom tilbake etter kort tid. Han vil bli anmeldt for dette.

Rundt 02.00 var det Sandefjord sin tur.

Der ble tre menn i tenårene bortvist fra et utested i sentrum grunnet adferd av sjenanse.

– Det har vært en god del ordensforstyrrelser. Om det er mer enn andre påsker vet jeg ikke, men vi merker at det er mye folk på påsketur, sier oppdragsleder Fredrik Taalesen til VG tidlig søndag morgen.

– Har det gått greit, eller har det vært for mye?

– Vi har klart å holde hodet over vann, og kommet oss greit gjennom påsken foreløpig, sier Taalesen.

Kollegene i Sør-Vest politidistrikt varsler også om ringvirkningene av en fuktig natt i distriktet.

– Natt til første påskedag har vært preget av flere ordensforstyrrelser, bortvisninger og noen slagsmål. Dette har skjedd både i Stavanger, Haugesund, Karmøy, Sandnes, Stord og Sauda. Flere er innsatt i arrest i Stavanger og Haugesund, og noen av disse er det også opprettet saker på, skriver politiet.

– Har jo vært en del

I Møre og Romsdal politidistrikt har det også vært en travel natt.

– Det har vært en del fyll og slagsmål i Molde, Ålesund og Søre Sunnmøre, sier operasjonsleder Jens Dahl til VG.

– Er dette en vanlig natt til 1. påskedag?

– Det er niende påsken jeg jobber. Det er vel normalt. Ungdommen har fri og utestedene er åpne. Det er vel mer en normal lørdag, sier Dahl.

– Så dere tar det med godt mot?

– Det er ingen alvorlige hendelser, og det er vi glade for. Men det har jo vært en del, vi har ganske mange loggføringer, og enkelte har drukket litt for mye.

Jens Dahl <-Jens Dahl

Operasjonsleder, Møre og Romsdal politidistrikt

Blant de enkelte er:

01.18: En beruset person ble bortvist fra Fjelleseterstova i Sykkylven. Personen skal ha slått en av de ansatte, og forholdet ble anmeldt.

01.44: En beruset ung person ble bortvist fra sentrum. Skal ifølge politiet ha slått en person, uten at det oppsto personskade. Forholdet skjedde ved et utested i Ålesund sentrum.

04.00: Et annet sted i Ålesund, ved Jafs, barket to unge menn sammen natt til søndag. En av dem ble bortvist fra sentrum. Ingen kom til skade.

15 bortvist fra afterski

I Agder har politiet hatt nok å gjøre. Særlig har det vært mye ved Hovden skisenter.

– Det har vært nok å henge fingrene i for patruljen der oppe. Totalt har det vært 15 bortvisninger, inkludert noen anmeldelser for pålegg, forulempelse av offentlig tjenestemann og orden, sier operasjonsleder Arve Myklebust til VG.

Rabalderet startet allerede i 22-tiden lørdag kveld.

Foruten Hovden skisenter ble en beruset 19-åring innbrakt til arrest og anmeldt for ordensforstyrrelse i Arendal klokken 23.46, og en 18-åring ble bortvist fra Farsund sentrum grunnet ordensforstyrrelse en halvtime senere.

Likevel mener operasjonslederen det har gått greit.

– Hovedinntrykket er at det har vært mye folk ute. Men vi er mest fornøyd med at det ikke har vært noen alvorlige voldshendelser, sier Myklebust.

Slagsmål på påskefjellet

Tradisjon tro har det vært både idyll og fyll på påskefjellet. Allerede tidlig lørdag kveld var det meldt om slagsmål i både Trysil og på Hafjell i Innlandet.

Litt senere på natten, klokken 00.46, ble en mann i 20-årene bortvist fra et utested i Gran sentrum, og i Gjøvik sloss to fulle menn ved 03.05-tiden.

Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Atle Bernhoft von Obstfelder, sier til VG at natten har gått greit.

– Det har vært en del i Trysil og på Hafjell, også har vi hatt tilstedeværelse på Beitostølen hele natten. Så der har det gått veldig bra. Med tanke på antall personer som er i fjellet så har det ikke vært så mye, sier han.

Nordlendingene slapp heller ikke unna.

Klokken 22.29 måtte politiet i Nordland bistå en vakt ved et utested i Rana sentrum for å få kontroll på en utagerende gjest. Vedkommende var verbalt utagerende og ville slåss med andre gjester. Noe hen ikke fikk, og ble satt i drukkenskapsarrest.

01.54: En mann i 30-årene ble bortvist fra Karasjok etter å ha vært ufin mot vakter og politiet i forbindelse med Påskefestivalen.

02.00: I Bodø sentrum kom politiet over et slagsmål ved Øvre torg. Ingen ble skadet, men en mann i 30-årene ble innbrakt.

– Fremsto som overstadig beruset. Anmeldes for ordensforstyrrelse, skriver politiet i Nordland.

04.06: Politiet reiste ut til en privat adresse i Tromsdalen og avsluttet en fest, da naboene ikke fikk sove, og om lag en time senere ble en person bortvist fra sentrum i Senja etter å ha oppført seg truende utenfor et utested.

I Øst politidistrikt har det vært mindre, foruten en 19 år gammel mann som ble innbrakt i arresten for å ha laget bråk på et utested i Moss sentrum sent natt til søndag.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article