Snøkaos i Sverige: – Nej, nu jävlar

1 month ago 31



Snøen laver ned i nabolandet. Foto: Janerik Henriksso/ TT Nyhetsbyrån

Snøvær skaper trafikale problemer i Sverige. 50 pensjonister sitter værfast i en buss.

  • Bilde av Oscar Strøm Korsnes
tirsdag 2. april kl. 22:28

Mens Sør-Norge må vente seg snø-comeback de neste dagene, har söta bror allerede fått møte snøen.

Flere ulykker, og lange køer preger veiene i de sørlige delene av Sverige. Oransje farevarsler for snø er gjeldende flere steder.

Blant annet et busslast med pensjonister har fått kjenne konsekvensene.

– Vi har sittet her i seks timer. Nå har vi hverken mat eller vann, sier Ann-Katrin Lagnefeldt (68) til den svenske avisen Aftonbladet.

– Vi er alle over 65 år. Noen av oss er et godt stykke opp i årene. Folk har det veldig dårlig her. Å være opp en buss i flere timer er ikke bra for en pensjonist.

Bussen sitter bom fast på E20. Det får det til å koke i toppen.

– Nei, vet du. Nu jävlar. Vi krever handling. Myndighetene får prioritere en buss på 50 pensjonister, fortsetter Lagnefeldt.

Bussen skal frakte pensjonistene tilbake til Stockholm. Passasjerene sier at de enn så lenge ikke har fått noen informasjon om hvor lenge de blir sittende.

Siste måltid var rundt 12.

– Jeg skulle ønske det svenske Trafikverket hadde verktøy til å ta grep. Men det er ikke enkel matematikk, du kan bare treffe en tryllestav, sier Bengt Olsson ved Trafikverket, til Aftonbladet.

Trafikverket har bedt om hjelp fra politiet, som har startet en «særskilt hendelse».

Klokken 21.31 melder Olsson at brøytebilene har problemer med å navigere. Han oppfordrer alle til å vurdere om de virkelig må ut med bilen.

Read Entire Article