Sommervarmen er over, ifølge meteorologene. Men de har én god nyhet.

1 week ago 23



På 17. mai kan det bli varmere enn normalt, flere steder i landet.

Det var sol og blå himmel i Oslo på 17. mai i fjor. Prognosene tyder på at det blir greit vær i år også. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Publisert: 05.05.2024 13:11

Kortversjonen

Sommerklærne du tørket støvet av denne uken, må nok legges pent tilbake. For nå er sommervarmen over, ifølge vakthavende meteorolog Roar Teigen ved Storm Geo.

Fremover blir mer vekslende temperaturer og perioder med nedbør over hele landet. Men meteorologen har én god nyhet:

– Det ser ut som det kan bli greit 17. mai-vær for det meste av landet.

Temperaturer litt over normalen på 17. mai

Barnetoget marsjerte under blå himmel i Oslo i fjor.

Søndag melder Storm på sin nettside om 18 grader og sol i Oslo på 17. mai, men til tross for dette vil hverken meteorologen ved Storm Geo eller Meteorologisk institutt svare på om det faktisk blir sol i år.

Det blir 18 grader og sol på 17. mai, ifølge Storm.nos nettvarsel. Meteorologene sier prognosene er svært usikre. Foto: Storm Geo

– Du må nok vente fire-fem dager før vi kan begynne å antyde noe som helst, sier Teigen ved Storm Geo.

Men både i Oslo og i Bergen kan det se ut til å bli litt varmere enn normalen – akkurat denne dagen.

– Med litt flaks kan det faktisk bli ganske varmt, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Meteorologisk institutt.

Normal temperatur i disse byene ligger på mellom åtte til femten varmegrader, forteller Austerheim. Prognosene for 17. mai tyder på at det vil bli litt varmere enn det i Oslo og Bergen.

I Trondheim ser det derimot ut til å bli lavere temperatur rundt 17. mai, men det er stor usikkerhet knyttet til prognosene, påpeker meteorologene.

I Trondheim regnet det på 17. mai i fjor. Prognosene for temperaturen peker nedover i år også. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Nord-Norge: – Forholdsvis kjølig i forhold til årstiden

Når det gjelder uken som kommer, ser det ut som det blir mer stabilt vær inn mot neste helg, i de sørlige delene av landet.

I de nordligste delene av landet er det til gjengjeld fortsatt vintertemperaturer og snøbyger, og det er heller ingen stor varme i sikte.

Hvem som er mest uheldige på 17. mai, vil meteorologene likevel ikke svare på.

– Men i Nord-Norge er det forholdsvis kjølig i forhold til årstiden, avslutter Teigen ved Storm Geo.

Read Entire Article