Staten selger hus med sopp, fukt, skjeve gulv og tegn til mus

1 month ago 26



IDYLL, MEN: Rustadveien 119 ligger både landlig og usjenert til mellom Heggedal og Vollen i Asker. Men bak fasaden skjuler det seg så mye - at en total rehabilitering er nødvendig, ifølge megleren. Foto: Tegneby & Grønnerød

Boligen mellom Heggedal og attraktive Vollen i Asker er ennå ikke solgt etter to visninger.

  • Bilde av Frank Ertesvåg
mandag 1. april kl. 22:35

Kortversjonen

  • Prisantydning på knapt 3,6 millioner kroner for hus og tomt på nesten to mål i attraktive Asker.
  • Tegn til mus, utett tak, sprekker, fukt og muggdannelse i boligen.
  • Store avvik og slitasje krever total rehabilitering.
  • Ny visning etter påske.

Det er lite som tyder på at objektet fra Statsbygg er utsatt for noen form for oversalg i det detaljerte boligprospektet.

– Boligen har vesentlig slitasje med flere tilstandsgrader som store eller alvorlige avvik på rekkverkshøyder, pipeløp, utdaterte våtrom og feil helning på terreng, skriver eiendomsmegler Tegneby & Grønnerød med henvisning til tilstandsrapporten fra i vinter.

Det var lokalavisen Budstikka som omtalte saken først.

Se bildegalleri av eiendommen under:

Videre påpeker megleren også at det er tegn til mus i boligen - og at det vil være nødvendig å totalrehabilitere hele huset.

Det er også påpekt blant annet utett takkonstruksjon, sprekker i pussede veggoverflater, høydeforskjeller i etasjeskiller, slitte innvendige overflater samt innvendig fukt og muggdannelse.

Kan bli kupp

Selger Nils Henrik Tegneby hos landbruksmegler Tegneby & Grønnerød ønsker ikke å kommentere objektet ut over det som står skrevet.

Men man trenger ikke ha veldig greie på boligpriser i Asker - og spesielt Vollen-området - for å skjønne at et kjøp her fort kan bli et kupp.

Total prisantydning fra staten er på nær 3,6 millioner kroner - som inkluderer en eiet tomt på nesten to mål - i tillegg til boligen med et bruksareal på 115 kvadratmeter.

Hva tenker du?Kunne du ha tenkt deg å gå løs på et rehab-prosjekt som denne boligen i Asker?aJa, dette er utvilsomt et spennende prosjekt i et attraktivt område der verdien kan økes enormt.bJa, jeg er så praktisk anlagt at dette ville jeg elsket å gå løs på.cNei, jeg ville ha beholdt boligen omtrent som den er - og leid ut eller flyttet inn selv.dNei, det er helt uaktuelt. Altfor mye styr.

Tross detaljopplysninger om sopp, skjevheter og mus - så skal det være fullt mulig å bo der, mener en informant med kunnskap om bygningen som er fra 1959.

I følge tilstandsrapporten fra Holm takst og eiendom AS er det også påvist sprekker i murte og pussede fasader.
Årsak: fukt og manglende vedlikehold.

Fuktighet og frost

Som tiltak i fortsettelsen anbefaler takseringsfirmaet sterkt at sprekker i grunnmuren må tettes og repareres for å forebygge ytterligere skader forårsaket av fuktighet og frost.

Det blir også anbefalt anbefalt å skifte ut taktekkingen - med et kostnadsestimat på drøyt 300.000 kroner for det.

Det er Statsbygg som er selger på vegne av eier, Landbruks- og matdepartementet (LMD).

Det har vært to visningsdatoer i mars – men altså uten at det er blitt noe salg ut av det.

Ny visning for potensielle kjøpere og andre interesserte blir på torsdagen etter påske, får VG opplyst fra megleren.

Les også

Read Entire Article