Tidligere Rødt-topp ut mot partiets fotball-utspill

1 week ago 9



  • NTB & Øystein Tronsli Drabløs

    1 min

    Skandalekysset i VM tas til retten

     Bernat Armangue, AP / NTB

    Det vil bli avholdt rettssak mot Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales, har en dommer bestemt. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB Foto: Bernat Armangue, AP / NTB

    Det vil bli avholdt rettssak mot Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales, som er tiltalt for seksuelt overgrep og tvang.

    Rubiales kysset stjernespiller Jennifer Hermoso på munnen etter at Spanias kvinnelandslag vant VM i august.

    Tiltalen mot Rubiales kom i januar, og en dommer i La Audiencia Nacional (den nasjonale retten) har nå besluttet at det blir sak mot Rubiales og tre andre forbundsansatte.

    Tidligere landslagstrener Jorge Vilda, nåværende sportsdirektør Albert Luque og fotballforbundets markedssjef Ruben Rivera er alle tiltalt for tvang. De skal ha prøvd å få Hermoso til å si at hun samtykket til kysset.

    Saken skal behandles av La Audiencia Nacional fordi gjerningene i tiltalen fant sted i utlandet.

  • Kikhoste på frammarsj i Europa

    Under koronapandemien og i årene etter sank forekomsten av bakteriesykdommen kikhoste i Europa. Nå peker smittetallene på nytt oppover.

    Hittil i år er det registrert over 32.000 tilfeller av kikhoste i Europa, mens det i hele 2016 til sammenligning ble registrert drøyt 41.000 tilfeller.

    Kikhoste spres vanligvis mest under sommermånedene, og for barn under seks måneder utgjør sykdommen ifølge ECDC «høy» helserisiko.

    Kikhoste kan være vanskelig å oppdage ettersom symptomene i stor grad er identiske med vanlig forkjølelse ved at det gir rennende nese, svak feber og mild hoste.

    Etter en eller to uker forverres imidlertid symptomene kraftig og kan gi voldsomme og ukontrollerte hosteanfall som pågår i flere måneder.

  • 40 bygningsarbeidere fryktes omkommet i Sør-Afrika

     AP / NTB

    39 arbeidere er fortsatt savnet i ruinene av en stor bygning som raste sammen i George i Sør-Afrika mandag. Sju arbeidere er funnet omkommet, og tilstanden til flere av de 29 som er berget ut av ruinene, blir betegnet som livstruende. Foto: AP / NTB Foto: AP / NTB

    Nærmere 40 arbeidere er fortsatt savnet etter at en stor bygning som var under oppføring, raste sammen i George i Sør-Afrika mandag.

    Sju bygningsarbeidere er bekreftet omkommet etter ulykken, mens redningsmannskaper har hentet 29 skadde ut av ruinene. Tilstanden til 16 av dem blir betegnet som kritisk, og seks andre har ifølge legene livstruende skader.

    Onsdag lette 200 redningsmannskaper fortsatt i ruinene, blant annet ved hjelp av hunder i håp om å oppdage livstegn fra noen av de 39 arbeiderne som fortsatt er savnet.

    Det er ikke kjent hva som fikk den store bygningen til å rase sammen, men sørafrikanske myndigheter har varslet full etterforskning.

  • Fire omkomne i MC-ulykker allerede i år

     Freddie Larsen / NTB

    En 16 år gammel gutt omkom i en ulykke med en lett motorsykkel i Trøgstad sist lørdag. Så langt i år har det vært fire dødsulykker med motorsykler. Foto: Freddie Larsen / NTB Foto: Freddie Larsen / NTB

    Med fire omkomne i motorsykkelulykker allerede i starten av mai er Veivesenet bekymret for årets sesong.

    Sist lørdag omkom en MC-fører da han kolliderte med en bil i Bjørnafjorden i Midthordland. Samme dag døde en 16 år gammel gutt i en ulykke med en lett motorsykkel i Trøgstad i Østfold.

    I fjor døde 20 personer på motorsykkel, nesten 20 prosent av det totale antallet omkomne i trafikken, ifølge Veivesenet. 14 av disse døde i utforkjøringer. I tillegg ble 142 personer hardt skadet, mange av dem fikk varige mén.

    Onsdag møtte Statens vegvesen, ti organisasjoner og politiet flere hundre MC-folk ved det kjente treffstedet Tyrigrava like sør for Oslo. Målet var å få flere med på aksjonen MC-dugnaden.

  • Hver fjerde personbil i Norge er elektrisk

     Ørn E. Borgen / NTB

    Det er nå rundt 715.000 elbiler på norske veier. Det tilsvarer en firedel av personbilparken. Her lader en elbil på MERs hurtigladestasjon på Kjellstad i Lier. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: Ørn E. Borgen / NTB

    Av drøyt 2,8 millioner registrerte personbiler i Norge er nå en fjerdedel elektriske. Ingen land i hele verden har like høy elbilandel.

    Til sammen er det rundt 715.000 elbiler på norske veier, bare 50.000 færre enn registrerte bensinbiler i Norge, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

    – Det er en milepæl i norsk bilhistorie og understreker det høye tempoet elektrifiseringen av bilparken har. Norge er verdensledende i andel elbiler, ingen andre er i nærheten, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

    Han understreker at overgangen aldri hadde skjedd uten incentiver og avgifter som har satt fart i utviklingen.

  • Prinsesse Anne av Storbritannia til Norge

     Chad Hipolito / The Canadian Press / AP / NTB.

    Prinsesse Anne under et besøk i Canada i forrige uke. Foto: Chad Hipolito / The Canadian Press / AP / NTB. Foto: Chad Hipolito / The Canadian Press / AP / NTB.

    I slutten av mai kommer prinsesse Anne av Storbritannia for å besøke Hjemmefrontmuseet i Oslo sammen med kronprins Haakon.

    Under besøket skal de kongelige gjestene få en omvisning i utstillingen, før de møter tidsvitnet Trond Johansen, som fyller 100 år den 13. mai.

    – Johansen fungerte som agent for etterretningsorganisasjonen XU i Drammen og ble ansett å være en av de viktigste kildene til informasjon om okkupasjonsmakten. Etter krigen var han sentral i oppbyggingen av Norges militære etterretningstjeneste og gikk av med pensjon som assisterende direktør i 1994, opplyser Kongehuset.

    Prinsesse Anne og kronprins Haakon skal også avduke en plakett til minne om etterretningssamarbeidet mellom de to nasjonene under andre verdenskrig.

  • Spansk fotballpresident i retten etter kysse-skandalen

    Tidligere fotballpresident i Spania, Luis Rubiales, må møte i spansk rett som tiltalt etter at han kysset den spanske fotballspilleren Jennifer Hermoso (33) etter VM-finalen i fjor sommer.

    Det besluttet en spansk dommer onsdag.

    Det har tidligere i år pågått vitneavhør i spanske domstoler om episoden, som en hel fotballverden var vitne til.

    (Reuters)

  • Opprørspoliti slo til mot Gaza-demonstranter i Amsterdam

     AP / NTB

    Over 120 demonstranter ble pågrepet da nederlandsk politi slo til mot en protestleir utenfor universitetet i Amsterdam tirsdag. Onsdag kom det til nye sammenstøt mellom demonstranter og politiet ved universitetet. Foto: AP / NTB Foto: AP / NTB

    Opprørspoliti ble onsdag for tredje dag på rad satt inn mot studenter i Amsterdam som protesterer mot Israels krigføring på Gazastripen.

    TV-bilder viser hvordan politifolkene brukte køller mot demonstranter som forsøkte å hindre dem fra å rydde barrikader som var satt opp utenfor Binnengasthuis-bygningen ved universitetet i Amsterdam.

    Studentene har i flere døgn okkupert området og krever at universitetets ledelse avslutter samarbeidet med israelske læresteder som følge av landets krigføring i Gaza.

    – Politiet har begynt å fjerne barrikadene. Operasjonen er autorisert av ordføreren, opplyser politiet.

  • Svenneby vil på Stortinget

     Rodrigo Freitas / NTB

    Unge Høyres leder Ola Svenneby skaffet i fjor partiets beste resultat i skolevalget på ti år. Her feirer han med partileder Erna Solberg. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Foto: Rodrigo Freitas / NTB

    Unge Høyre-leder Ola Svenneby vil på Stortinget. Men han har sterke folk på Oslo-benken å kjempe mot.

    – Jeg vil på Stortinget, sier Svenneby til VG.

    27-åringen skaffet i fjor partiets beste resultat i skolevalget på ti år, ifølge avisa. Nå svarer han bekreftende på om det trengs fornyelse i partiet.

    – Det åpenbare svaret om jeg stiller, er jo ja. Høyre har alltid gitt unge folk muligheter, så jeg håper jeg også kan få sjansen, sier Svenneby.

    Svenneby kommer fra Våler i Hedmark, men stiller til Stortinget fra Oslo. Der er det fem sterke navn på de fem øverste plassene, som regnes som sikre.

  • Oslo: Mann truet med skrutrekker på Tøyen

    Politiet i Oslo har tatt kontroll på en mann som truet folk med skrutrekker på Tøyen på Oslo øst onsdag kveld.

    Det opplyser politiet på X.Ingen ble skadet i forbindelse med hendelsen.

  • Norge klatrer på oddsliste etter Eurovision-generalprøve

     Martin Meissner / AP / NTB.

    Gåte-vokalist Gunnhild Sundli under første generalprøve før torsdagens semifinale i Eurovision Song Contest. Foto: Martin Meissner / AP / NTB. Foto: Martin Meissner / AP / NTB.

    Norges håp Gåte har klatret flere plasser på Norsk Tippings oddsliste etter onsdagens generalprøve i Eurovision Song Contest. Torsdag kjemper de i semifinalen.

    Landene som skal delta i torsdagens semifinale i sangkonkurransen, hadde sin første av tre generalprøver onsdag ettermiddag. Dermed fikk vi se sceneshowet Gåte planlegger å vise hele verden i den direktesendte TV-sendingen.

    Fremføringen så ut til å gå knirkefritt, og i etterkant vurderer Norsk Tipping vinnersjansen til den norske låten som

  • Read Entire Article