Trump blar opp gigantbeløp

1 month ago 24



Foto: MICHAEL M. SANTIAGO / AFP / NTB

Tidligere president Donald Trump har stilt garanti for 175 millioner dollar i en sivilsak og unngår at eiendeler beslaglegges. Samtidig blir han ilagt ytterligere taleforbud i en annen sak.

  • Bilde av Øystein David Johansen
tirsdag 2. april kl. 02:56

Beløpet tilsvarer om lag 1,9 milliarder norske kroner.

Samtidig kommer det nyheter i den såkalte «hysjpenger»-saken, hvor Trump er tiltalt for å ha gjort utbetalinger til pornoskuespilleren Stephanie Clifford, kjent som Stormy Daniels.

Her har dommeren Juan M. Merchan ilagt Trump et utvidet taleforbud, en såkalt «gag order».

Ekspresidenten er allerede pålagt taleforbud, men nå har dommeren i en presisering gjort det klart at Trump ikke får lov til å angripe jurister eller dommeres familie.

Bakgrunnen for dette er at Trump gikk til angrep på dommer Merchans datter, Loren Merchan, som er rådgiver for Demokratene. Trump beskyldte henne, feilaktig, for å ha postet et bilde av ham bak lås og slå.

– Dette mønsteret han har med å angripe familiemedlemmer av jurister og advokater som er oppnevnt i hans saker har ingenting for seg juridisk, sier Merchan ifølge AP.

– Det bidrar bare til å spre frykt hos dem som er innkalt for at ikke bare dem, men også deres familiemedlemmer er «fritt vilt» for tiltaltes bitterhet.

Publisert: 02.04.24 kl. 02:56Oppdatert: 02.04.24 kl. 02:56
Read Entire Article