– Vi skal hente barn ut av Putins klør

1 week ago 14



Kortversjonen

  • LO-leder Peggy Hessen Følsvik, Fagforbund-leder Mette Nord og Fellesforbund-leder Jørn Eggum har denne uken vært i Ukraina, hvor de hadde med masse utstyr, blant annet droner.
  • De kjørte en minibuss til Ukraina, som skal brukes av ukrainske spesialstyrker som skal finne kidnappede barn i Russland og Ukraina.

Bussen kjørte i en kortesje med seks store biler fullastet med utstyr, som LO sammen med organisasjonen Fritt Ukraina kjørte til Ukraina denne uken.

Med på ferden var LOs tre topper: LO-leder Peggy Hessen Følsvik, Fagforbund-leder Mette Nord og Fellesforbund-leder Jørn Eggum.

VG skrev onsdag at de natt til onsdag to ganger måtte i tilfluktsrommet etter at flyalarmen i byen de har besøkt Ukraina, Lviv, gikk to ganger. Seks russiske raketter ble skutt ned utenfor byen.

  • To av de mest spesielle bidragene som LO-kortesjen inneholder, er fem droner.
  • Og «Operasjon barnebuss»; en ni seters buss som skal brukes til å frakte barn som har blitt kidnappet av russiske styrker.
LOs mektige trekløver dro i all hemmelighet til Ukraina. Mandag var det sekretariatsmøte i LO. De som deltok opplevde at alle tre var borte, men fikk ingen forklaring. Hemmeligholdet skyldes sikkerhetshensyn. Foto: Bjørn Haugan / VG

«Operasjon barnebuss» er et felles prosjekt mellom Fellesforbundet og Fagforbundet, LOs største forbund, i samarbeid med organisasjonen «Fritt Ukraina», som også organiserer LO-turen til Ukraina.

– Bussen skal brukes av ukrainske spesialstyrker som skal operere inne i Russland og i russisk okkuperte områder i Ukraina. De skal finne barna, frakte dem til den ukrainske grensen, hvor bussen skal ta dem trygt hjem igjen til sine familier, sier LO-lederen.

Følsvik sier det virker veldig meningsfullt å bidra til at barn har mulighet til å komme tilbake til foreldrene sine. Foto: Bjørn Haugan / VG

Hun sier at det er så rystende at hun nesten ikke klarer å uttrykke seg.

– Tenk deg hvordan et barn opplever å bli kidnappet under en krig, bli tatt bort fra sine nærmeste og ført ut av landet til Russland. Tenk hva det gjør med familiene. Det er nesten ikke til å holde ut.

Hun legger engasjert til:

– Vi skal hente barn ut av Putins klør. Vi skal i hvert fall gjøre ukrainske myndigheter bedre i stand til å gjøre det, sier hun.

Følsvik sier at å levere denne bussen, er en av de viktigste bidragene under turen.

– Jeg kan knapt tenke meg å bidra med noe bedre enn en slik buss, som forhåpentligvis kan bringe fortvilte ukrainske barn tilbake til sine familier. Det er flott å få være med på, sier LO-lederen.

Bussen ankom den ukrainske byen Lviv natt til tirsdag etter en lang kjøretur gjennom Sverige og Polen.

Bildet er fra fronten 7. mai, hvor en ukrainsk artilleribrigade fyrte løs mot russiske styrker i Donetsk. Foto: Francisco Seco / AP

Jørn Eggum var med hele turen fra Oslo til Ukraina, mens LO-lederen og Mette Nord kom på fra Warszawa.

– Noe av det verste med denne krigen er at russerne har kidnappet rundt 20000 ukrainske barn og ført dem til Russland. Det er helt umulig å forstå. Krigen i seg selv er galskap, men det russerne gjør med ukrainske barn er så forferdelig at det nesten ikke er til å forstå, sier Eggum.

Til vanlig er han kjent som lønnsoppgjørsgeneralen i LO, som leder av LOs største forbund i privat sektor, Fellesforbundet.

– Da vi hørte om det, var det aldri noen tvil. Dette ville vi bidra til, sier han.

I Lviv var det en takknemlig assisterende ombudsmann, Taras Podvirnyy, som tok imot minibussen med plass til ni.

Podvirnyy fikk nøkkelen av Fellesforbund-leder Jørn Eggum (t.v.). Foto: Bjørn Haugan / VG

Byttes mot soldater

– Å utsette barn for noe slikt, er noen av de verste overgrepene og brudd på menneskerettighetene som Russland står for i sine angrep på vårt land, sier han.

– Hvordan finner dere og greier å hente barna tilbake?

– Vi bruker mange metoder for å kartlegge hvor barna kan befinne seg. En del er på barnehjem og i okkuperte områder i Ukraina. Vi bruker også andre land som mellomledd, blant annet Tyrkia og Qatar.

Han sier at en del barn også kommer tilbake gjennom utvekslingsforhandlinger, koblet til utveksling av soldater.

– Vi har fått en del av barna ut på den måten.

Fornøyd. Foto: Bjørn Haugan / VG

– 338 barn reddet ut

Podvirnyy setter seg fornøyd inn i bilen.

– Den ser moderne og rask ut. Det hender at vi trenger å kjøre veldig fort når vi har klart å få ut et barn.

Han sier at en del barn som russerne har kidnappet, som de greier å hente tilbake, har mistet sin familie.

– De sender vi ikke til barnehjem, men sørger for at de får fosterforeldre i tryggere omgivelser enn et barnehjem.

Han sier at det nå er registrert 19.546 savnede barn som de gjennom kartlegging har kommet til at er kidnappet over til Russland eller ukrainske områder okkupert av russerne.

– Vi har foreløpig klart å hente tilbake 388 barn, sier han.

Initiativet til «Operasjon barnebuss» kom nettopp fra ombudsmannen for sivile rettigheter i Ukraina.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik satt bak rattet på barnebussen de siste fem timene inn til Lviv.

Inn mot Ukraina var vi innom flere stengte restauranter – og endte på McDonalds. – Må innrømme at jeg ikke har vært på Mackern på minst 20 år, innrømmet LO-lederen. Foto: Bjørn Haugan / VG

Der møtte de også representanter for ulike ukrainske myndigheter, og deres søsterorganisasjoner i fagbevegelsen.

– Jeg reiser hit fordi det er viktig å vise solidaritet med Ukraina og støtte dem som best vi kan. Og det å møte dem her, har vært viktig også for å vise dem at vi og store deler av verden støtter dem helhjertet: Å gi dem håp om at det er mulig å stå i dette videre. Fordi så mange står sammen med dem, sier Følsvik.

Hun sier de har hatt nær kontakt med ukrainsk fagbevegelse i mange år.

– Jeg har sittet på styremøte på «teams» med dem og bokstavelig talt hørt bombene smelle bak dem. Nå er vi her og er veldig glade for å kunne være her fysisk og gi dem all den støtten vi kan.

Hun sier de også samarbeider tett med sin egen rødgrønne regjering og har fått støtte for at fagbevegelsen i Ukraina skal få støtte.

– Vi har krevd at fagbevegelsen her nede skal ha en viktig rolle og få norsk støtte, når Støre-regjeringen i sin Nansen-pakke, som skal settes inn i gjenoppbyggingen av Ukraina, Det har vi fått positive signaler om.

Tirsdag denne uken i Lviv inngikk norsk LO en samarbeidsavtale med ukrainsk fagbevegelse, som nettopp skal sikre langvarig støtte fra LO og Norge.

Samlet har LO-familien gitt rundt ti millioner kroner til Ukraina etter krigen brøt ut.

Hvor mange som er døde i Ukraina, er det ulike tall på.

Ombudsmannen sier de legger følgende tall fra FN for hele Ukraina til grunn:

8000 sivile er drept eller savnet, rundt 30.000 militære er savnet eller drept.

Fagforbundsleder Mette Nord sier de kjemper en kamp for Europa.

Stortingsrepresentant Trine Lise Sundnes (Ap) var også med på turen. Hun er engasjert i Fritt Ukraina. Foto: Bjørn Haugan / VG

– Hvis Putin bekjemper Ukraina, så vil han ikke gi seg med det. Han vil gå videre til andre land. Dette må stanses. Vi skal bekjempe hans planer om et storrike og den kampen må vi ta her, sier hun på torget i Lviv, den ukrainske byen som ligger vel en time inne i Ukraina, mot grensen til Polen.

Hva er "Operasjon barnebuss"?

"Operasjon barnebuss" er et initiativ for å hjelpe ukrainske barn som har blitt kidnappet av russiske styrker under krigen mellom Russland og Ukraina. Prosjektet involverer bruk av en spesialutstyrt minibuss som skal transportere barna tilbake til Ukraina fra Russland eller russisk-okkuperte områder.

Hvem står bak "Operasjon barnebuss"?

Initiativet kom fra ombudsmannen i Ukraina og er et samarbeid mellom LOs største forbund, Fellesforbundet og Fagforbundet, og den norske organisasjonen «Fritt Ukraina». De jobber for å gjennomføre redningsaksjoner i Russland og russisk-okkuperte områder i Ukraina for og bringe kidnappede ukrainske barn tilbake til sine familier.

Hvor mange barn er berørt av denne situasjonen?

Ifølge rapporter har russerne kidnappet rundt 20,000 ukrainske barn og ført dem til Russland. Til nå har prosjektet klart å redde 388 av disse barna.

Hva kan vanlige mennesker gjøre for å hjelpe?

Vanlige menneskerkan bidra ved å støtte organisasjoner som arbeider i Ukraina, som Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Fritt Ukraina.

Hva er LO?

LO står for Landsorganisasjonen i Norge, som er det største organisasjonen for norske ansatte, med over en million medlemmer. De kjemper for bedre arbeidsvilkår og leder an i lønnsoppgjørene.

De har medlemmer i store deler av norsk arbeidsliv, fra hjelpearbeidere i kommunene, til ansatte i staten og ikke minst i industri og

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra OpenAI, og kvalitetssikret av VGs journalister.

Nord sier det er deres kollegaer som dør.

– Det er ikke til å sette ord på – eller å fatte. Vi ser at det er våre kollegaer som står i førstelinje, helsearbeidere, folk som jobber i kraftverkene, ja, over alt, kjemper de en kamp, både for å overleve – og ikke minst jobber døgnet rundt for å hjelpe landsmenn som blir skadet, sier Nord.

– Krig er et helvete

– Dette er solidaritet i praksis, fortsetter Eggum:

– Vi støtter opp om fagforeningskameratene våre i Ukraina. Ved å foreta en slik reise, får vi erfaringer som du ikke får ved å sitte på et kontor i Oslo. Og det er lett sammenfattet etter dagene her i Ukraina: Krig er et helvete. Jeg er så stolt over det våre fagforeningskamerater her får til og jeg er veldig glad for at vi kan bidra.

Syv busser/biler som kjørte fra Oslo ble til seks etter at en av dem havarerte. Den står på et verksted utenfor Warszawa, fullastet med kamuflasjenett, og skal kjøres til Ukraina når det er reparert.

I bilene som ble fordelt mellom ulike mottagere i Lviv var det også fem droner, kamuflasjenett, medisinsk utstyr, strømaggregat, datautstyr, PC-er og printere.

Og akevitt, sjokolade og laks.

– Det siste er med som høflighetsgaver, sier forbundsleder Anne Berit Aker Hansen i LO-forbundet Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Aker Hansen viser frem godsakene som gode samarbeidspartnere får, blant annet akevitt og sjokolade. Foto: Bjørn Haugan / VG

Gaver til etterretningen

Det er ikke bare fagforeningene som får utstyr.

– GUR, som er den militære delen av Ukrainas etterretning, har lidd noen store tap i det siste, og vi er nå med på å levere mye datautstyr og biler. De to Nissan pathfindere som vi har med oss skal overleveres til GUR, sier Følsvik.

LO-turen blir arrangert og organisert av organisasjonen Fritt Ukraina, som ble startet av Høyre-toppen Peter Frølich, for halvannet år siden.

Høyres Peter Frølich (t.h) har fått med seg sentrale Ap-folk i Fritt Ukraina. Her fra et tidligere besøk. Foto: Privat

Han fikk med seg flere tidligere sentrale medarbeidere i staben til tidligere statsminister Jens Stoltenberg, blant annet Morten Wetland og Torbjørn Giæver Eriksen – og forfatter Roy Jacobsen.

Giæver Eriksen er styremedlem i organisasjonen og ledet LO-turen.

Giæver Eriksen talte under en middag med ukrainske myndigheter. Foto: Bjørn Haugan / VG

700 droner

– Vi skal hjelpe styrkene i Ukraina. Vi har vært der nede 27 ganger med biler og utstyr. Vi samler inn penger i Norge, samlet 100 millioner kroner hittil, i donasjoner fra bedrifter og enkeltpersoner, inkludert utstyr. Så får vi spesifikke ønsker om utstyr fra våre samarbeidspartnere i Ukraina som vi forsøker å finne.

Han sier det går mest i biler, pickuper og SUV-er – 150 hittil, som er kjøpt brukt i Norge, mekket i stand og klar turen.

– Droner er også populært. Vi har hittil levert 700 droner, sier han etter at en annen av deres kolonner kom med 200 droner denne uken.

– Utrolig viktig

Han understreker at det dreier seg om overvåkningsdroner, ikke droner som kan angripe.

Giæver Eriksen sier det er ekstremt glad for at LOs tre fremste ledere, valgte å sette av flere dager for å være med på turen.

– Det er utrolig viktig. Vi setter enormt pris på at de er med. Ukraina trenger all den støtten de kan få, og vi håper at LOs donasjoner og deltagelse inspirerer andre til å bli med på dugnaden.

Turen fra Oslo til Lviv, en times kjøretur inn i Ukraina fra Polen, tok to dager. En gjennom Sverige og ferge fra Ystad til Polen. Og en dag på polske motorveier til Ukraina.

Read Entire Article