Israel: Har tatt kontroll over den palestinske siden av grenseovergangen Rafah

1 week ago 17



Israelske stridsvogner har natt til tirsdag gått inn i Rafah, skriver AP. Samtidig meldes det om eksplosjoner og flere drepte.

Foto: Ismael Abu Dayyah / AP / NTB
tirsdag 7. mai kl. 07:30

Kort tid etter at Hamas mandag kveld sa ja til et våpenhvileforslag, opplyste Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigskabinettet har besluttet å fortsette den planlagte bakkeoperasjonen i Rafah.

Israel har gjennomført flere luftangrep, og natt til tirsdag kom de første meldingene om at israelske stridsvogner hadde gått inn i byen, ifølge AP.

  • Stridsvognene skal ifølge en egyptisk og en palestinsk tjenestemann ha vært noen få hundre meter fra grenseovergangen til Egypt.
  • Tirsdag morgen sier IDF at de har tatt kontroll på den palestinske siden av Rafah-overgangen, ifølge den israelske videoen Hareetz.

I 6-tiden er alt av bistand over Rafah-grensen fullstendig stanset, skriver Hamas' talsperson for Rafahgrensen, Wael abo Omar, på X.

– Den østlige delen av Rafah har blitt kontunuerlig bombet siden i går. Grenseovergangen har vært ute av drift siden i går ettermiddag, skriver Omar.

Rafah-grensen har vært helt sentral gjennom krigen.

Det er her mesteparten av nødhjelpen har kommet gjennom, og internasjonale bistandsarbeidere har også brukt denne grenseovergangen for å komme seg inn til den krigsherjede eksklaven.

En video som tirsdag morgen er blitt publisert i flere palestinske medier, skal vise en israelsk stridsvogn som kjører mot Gaza-skiltet på Rafah-grensen.

VG har stedverifisert videoen.

Ifølge det palestinske sivilforsvaret i Gaza har flere personer blitt drept i israelske luftangrep natt til tirsdag.

Det kuwaitiske sykehuset i Rafah skriver på Facebook tidlig tirsdag morgen at de har tatt imot 11 døde.

Read Entire Article