Vitne så to personer liggende i grøfta

1 week ago 19



Festranet i Sandefjord:

Politiet har fått inn opplysninger fra et vitne, som skal ha observert en mistenkelig hendelse i forkant av det mystiske ranet.

 Tom Rune Orset / TV 2.
Foto: Tom Rune Orset / TV 2.

Publisert 06.05.2024 13:45 Sist oppdatert nå

Det gjenstår fremdeles mange ubesvarte spørsmål, etter at to maskerte og væpnede gjerningsmenn tok seg inn i en privat bolig i Sandefjord natt til søndag. 

Rundt klokken 02.50 ble 15 kvinner, i alderen 40 til 60 år, fraranet både telefoner, penger og smykker til en så langt ukjent verdi. 

Politifullmektig André Kvistad Alne bekrefter overfor TV 2 mandag at politiet har gjennomført enkelte avhør av de fornærmede, og de utelukker ikke at det vil gjennomføres flere. 

Ingen er så langt pågrepet i saken og politiet har ingen formening om hvem de maskerte mennene kan være, men spesielt én vitneopplysning har vekket politiet interesse. 

Truet med pistol

Politiet jobber på spreng med tekniske og taktiske etterforskningsskritt, blant annet med innhenting av videoovervåking fra naboer og fra bompasseringen fra veien rundt boligen. 

– Vi har opplysninger om at det er to gjerningspersoner som tar seg inn i boligen og som truer de fornærmede med pistol, sier Alne til TV 2. 

– Det har vært noe prat her, men akkurat detaljene på hva som skal ha blitt sagt vil jeg ikke gå nærmere inn på, fortsetter han. 

Det er ikke gjort beslag i saken, ifølge politiet. 

– Vi har fått inn en vitneobservasjon forut for hendelsen fra et vitne som har observert to personer med ansiktsmaske, mørkkledde, som ligger ved veibanen i grøfta, sier Alne videre. 

Observasjonen skal ha blitt gjort ved Østerøyveien like før ranet klokken 02.50 og det var vitnet som selv tok kontakt med politiet. 

Det foreligger så langt ingen informasjon som tilsier at det skal ha vært en relasjon mellom de to mistenkte og de fornærmede, ifølge Alne. 

Etterforsker bredt

Politiet jobber nå ut i fra en rekke hypoteser, hvor én av dem er at gjerningsmennene kan ha visst at det var penger og verdisaker i boligen. 

Politifullmektig Alne ønsker ikke å uttale seg om verdien på de stjålne gjenstandene. 

Gjerningsmennene skal ha forlatt åstedet til fots etter ranet, og et vitne har sett at de gikk inn i en bil ikke langt unna åstedet.

Alne bekrefter at politiet så langt ikke har identifisert den mistenkte bilen, og sier de ønsker opplysninger fra publikum. 

– Vi ser alvorlig på saken og den har høy prioritet hos oss, basert på det som ble meldt inn fra de fornærmede, sier Alne, som bekrefter at det er satt inn ekstra ressurser til etterforskningen. 

Oppdateres.

Read Entire Article